O άνθρωπος που χάρισε αιωνιότητα στο χορό του Μαραντόνα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα…


Και επειδή δεν θέλουμε να… «ξεκολλήσουμε» από τον «Ντιεγκίτο», είπαμε να θυμηθούμε μια δική του βραδιά στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τουρνουά. Έστω κι αν την περίοδο εκείνη, η διοργάνωση βρισκόταν ακόμη στην προγενέστερη μορφή της ως Κύπελλο UEFA.

Βρισκόμαστε στη σεζόν 1988-89 και η Νάπολι έχει ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης την Μπάγερν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Οι «παρτενοπέι» κάνουν προθέρμανση, όταν στα μεγάφωνα του γηπέδου παίζει το πασίγνωστο τραγούδι των Opus, «Live is Life». Ο Μαραντόνα αφήνεται στο ρυθμό της μουσικής και αρχίζει να χορεύει, «χαϊδεύοντας» ταυτόχρονα μια μπάλα που βρέθηκε στα πόδια του.

Φίλαθλοι, συμπαίκτες και… αντίπαλοι μένουν αποσβολωμένοι από τη λάμψη του Ντιέγκο και ευτυχώς βρίσκεται… κάπου εκεί, ο Φρανκ Ρες. Ο Βέλγος δημοσιογράφος αποφασίζει να βιντεοσκοπήσει τη στιγμή, χαρίζοντάς μας ένα από τα ομορφότερα στιγμιότυπα του «Pibe de Oro».

Ο Φρανκ Ρες σήμερα

«Οι τηλεθεατές δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το μικρό show, διότι το γεγονός εκτυλίχτηκε πριν από την έναρξη του αγώνα και δεν υπήρχε live σύνδεση εκείνη τη στιγμή. Όταν επέστρεψα στις Βρυξέλλες ήρθα σε επικοινωνία με το γερμανικό κανάλι ZDF»

«Μου έστειλαν μια κασέτα και από τα 12 λεπτά που είχα τραβήξει, μόνταρα ένα video διάρκειας 2’30’’. Τα πλάνα μεταδόθηκαν για πρώτη φορά σε ένα ντοκιμαντέρ που είχα επιμεληθεί για τον Μαραντόνα. Μετά από χρόνια ανέβηκε στο Youtube και μέτρησε εκατομμύρια προβολές» ανέφερε στην «Sporza.be».

Σημειώνεται ότι η Νάπολι απέκλεισε τους Βαυαρούς και κατέκτησε το Κύπελλο UEFA επικρατώντας στον τελικό της Στουτγάρδης του Γιούργκεν Κλίνσμαν έπειτα από διπλές αναμετρήσεις που πέρασαν στην ιστορία με συνολικό σκορ 5-4.

Απολαύστε τον


Δημοσίευση σχολίου