Tο παγκόσμιο ρεκόρ των 2.528 γκολ θα ανήκει για πάντα στον Μαξίμ Τσιγκάλκο!

Ίσως ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του συναρπαστικότερου ποδοσφαιρικού video game…

Το όνομα του Μαξίμ Τσιγκάλκο επέχει περίοπτη θέση στην ιστορία του CM και οι ιστορίες που συνοδεύουν τη φήμη του είναι αμέτρητες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που τερμάτισε την καριέρα του στα 26, έχοντας σημειώσει 22 γκολ σε 77 επίσημες αναμετρήσεις. 

Το απόλυτο «κανόνι» υπέστη ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020 ανακοπή καρδιάς και απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στους απανταχού θαυμαστές του. Πως γίνεται όμως ένας παίκτης με τόσο… ασήμαντη καριέρα να κερδίζει μια θέση στην ποδοσφαιρική αιωνιότητα;

THE LEGEND

Για όσους ασχολούνται με το μάνατζερ από τις αρχές του 21ου αιώνα, το όνομά του δεν χρειάζεται συστάσεις. Για τους νεότερους, αρκεί να αναφέρουμε πως επρόκειτο για Λευκορώσο επιθετικό, τον οποίο μπορούσες να αγοράσεις στο Championship Manager του 2001 με 900 χιλιάρικα από τον Ντινάμο Μινσκ, εξασφαλίζοντας 50 γκολ το χρόνο…

Ο Τσιγκάλκο έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη από το CM.  Μπορεί η πραγματική του καριέρα να μην είχε καμία σχέση με τη virtual εκδοχή του αλλά για τους λάτρεις του παιχνιδιού θα είναι πάντα ένας θρύλος, του οποίου το όνομα τυπώθηκε ακόμα και σε μπλουζάκια!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΑΛΚΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Η περίπτωσή του μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ψέμα» ή «απάτη». Ένα λάθος του CM που οφείλεται στον Αντόν Πουτίλο. Τον άνθρωπο που ήταν επιφορτισμένος με τη «βάση» του παιχνιδιού στη Λευκορωσία:

«Ήμουν νέος τότε. Πίστευα ότι το ποδόσφαιρο στη Λευκορωσία έχει μέλλον. Συν ότι τότε δεν υπήρχαν περιορισμοί στα ποσοστά που μπορούσες να βάλεις σε έναν παίκτη. Μου άρεσε πολύ ο Τσιγκάλκο. Ήταν γρήγορος, είχε την αίσθηση του γκολ και στις μικρές κατηγορίες έλαμπε»

«Είχε όλα όσα χρειαζόταν για να γίνει επιθετικός κλάσης. Ήταν και διεθνής, οπότε του έβαλα υψηλό βαθμό στο reputation. Ξαφνικά τα forums είχαν πάρει φωτιά. Μπορούσες να τον πάρεις με λίγα χρήματα και να σου εγγυηθεί γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι»

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΠΟΤΕ

Μετά από τόσα χρόνια, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το «λάθος» του Πουτίλο έκανε καλό στην υστεροφημία του παιχνιδιού. Διαφορετικά δεν θα ασχολούμασταν με την περίπτωση του Τσιγκάλκο εν έτει 2020. Σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή του μπορείτε να αντλήσετε διαβάζοντας τη συνέντευξη που είχε δώσει το 2018 στο «Gazzetta.gr».

Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι ο Τσιγκάλκο παραμένει έως σήμερα ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του FM που έχει σημειώσει 2.528 γκολ! Ένα ρεκόρ που με βάση τα νέα δεδομένα του παιχνιδιού, δεν πρόκειται να σπάσει ποτέ και από κανέναν…

Δημοσίευση σχολίου