Σαν σήμερα ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ρονάλντο με τη Λάτσιο...

Πέρασαν 23 χρόνια από την ημέρα που καταγράφηκε μια από τις πιο λυπηρές στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου…


Ο Ρονάλντο είχε μόλις επιστρέψει από πεντάμηνη αποχή λόγω ρήξης τένοντα στο γόνατό του και η Ίντερ δοκιμαζόταν στο «Ολίμπικο» με αντίπαλο τη Λάτσιο για τον πρώτο από τους δύο τελικούς του Coppa Italia.

Στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγούνται με 2-1 (σ.σ. τελικό σκορ) και ο Μαρτσέλο Λίπι αποφασίζει να πετάξει στον αγωνιστικό χώρο το βαρύ του όπλο, βγάζοντας τον Ρομπέρτο Μπάζτιο. Το «φαινόμενο» θα έπαιζε μόλις έξι λεπτά. Στο 64ο λεπτό εκδηλώνει κατά μέτωπο επίθεση και το γόνατό του τον προδίδει ξανά τη στιγμή που επιχειρεί μια από τις γνωστές του προσποιήσεις…

Συμπαίκτες και αντίπαλοι μένουν αποσβολωμένοι βλέποντας τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη να σφαδάζει ενώ στις κερκίδες επικρατεί απόλυτη ησυχία. Ο Ρονάλντο επέστρεψε το Σεπτέμβριο του 2001 και κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002 με την εθνική Βραζιλίας αλλά είναι δεδομένο ότι η μέρα εκείνη στέρησε από τον ποδοσφαιρικό κόσμο πολύ περισσότερα…

«Αν σου δείξω τις φωτογραφίες που έχω από εκείνη τη μέρα δεν θα το πιστεύεις. Αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση το γόνατο είχε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου. Υπήρχαν τρεις ή τέσσερις σωλήνες για να στραγγίζουν το αίμα. Ήταν απίστευτο!»

«Λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε μέσα στη νύχτα και με ρωτούσε αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Οι γιατροί είχαν αμφιβολίες, όλος ο κόσμος έλεγε πως τελείωσε η καριέρα του. Ήταν μια δύσκολη αποθεραπεία και έζησα όλες τις φάσεις από κοντά» δήλωσε το 2018 στο «FourFourTwo» ο τότε φυσιοθεραπευτής του, Νίλτον Πετρόνε.

Δημοσίευση σχολίου