Το ΑΕΚ-Ολυμπιακός που όλοι θέλουν να ξεχάσουν...

Μπορεί τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια να έχουν γίνει πλέον συνήθεια αλλά ντέρμπι χωρίς κόσμο έχουν διεξαχθεί και κατά το παρελθόν. Ένα από αυτά θα το θυμόμαστε για πάντα και οι λόγοι μόνο ποδοσφαιρικοί δεν είναι…


Ήταν 15 Νοεμβρίου του 1999 όταν η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκούμας» για τον εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής. Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στον πάγκο των ερυθρολεύκων, οι οποίοι έφτασαν στο «τρίποντο» με σκορ 2-0 χάρη στα τέρματα των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (74’ πεν.) και Ζιοβάνι (90+2’).

Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γιάννη Καλιτζάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (64’) αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν σε έξαλλη κατάσταση από τη στιγμή που ο διαιτητής της συνάντησης, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, αρνήθηκε στον Χρήστο Μαλαδένη πέναλτι στο οποίο υπέπεσε στο 21ο λεπτό ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Οι διαμαρτυρίες των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκαν και με τη λήξη της συνάντησης, όταν ο Μιχάλης Κασάπης κλώτσησε τον Δημητρόπουλο. Η συγκεκριμένη κίνηση επέφερε μάλιστα τιμωρία 24 αγωνιστικών (!) στον αριστερό μπακ της Ένωσης ενώ με πρωτοβουλία του Ντέμη Νικολαΐδη, οι Έλληνες διεθνείς της ΑΕΚ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Εθνική ομάδα!

Τα επεισόδια στο Members Club:


Τα χειρότερα ωστόσο δεν είχαν έρθει ακόμα, αφού λίγα λεπτά αργότερα έγινε πραγματικός πόλεμος στο Members Club του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας! Η λεκτική διαμάχη του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλο, είχε ως αποτέλεσμα ο σωματοφύλακας του δεύτερου να βγάλει πιστόλι!

Τουλάχιστον τρεις ήταν οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν ενώ από το χάος που λάμβανε χώρα έχασε τη ζωή του ο 50χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Ευάγγελος Θωμαΐδης, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο λόγω της έντασης που είχε προκληθεί…

Η εικόνα του Members Club την επομένη των πυροβολισμών:

Δημοσίευση σχολίου