Η μοναδική ανάμνηση του Βίκτορ από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό

Από την αξιόλογη καριέρα του έχει να θυμάται… διάφορα αλλά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της σεζόν 2006-07 είναι ό,τι έχει μείνει στον Βίκτορ Σάντσεθ από τη μονοετή παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα.

Βρες ΕΔΩ τη σελίδα μας στο Facebook!

Με το «τριφύλλι» κατέγραψε συνολικά 18 εμφανίσεις. Δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ αλλά παρόλο που η ποδοσφαιρική του πορεία ακολουθούσε ήδη την κατιούσα, κατάφερε να «σφραγίσει» το ντέρμπι των «αιωνίων» που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 5 Νοεμβρίου του 2006.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό για την 9η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Ισπανός ξεδίπλωνε στο χορτάρι την τεράστια ποιότητα που διέθετε. Ύστερα από μια γεμάτη εμφάνιση, πήρε το ματς μόνος τους παλεύοντας με μέτριους συμπαίκτες όπως οι Μπόβιο (σ.σ. αχνοφαίνεται στα αριστερά της φωτογραφίας), Ρομέρο και πάει λέγοντας…

Από εκείνον προήλθε άλλωστε η φαλτσαριστή σέντρα που έφερε το αυτογκόλ του Θανάση Κωστούλα (48’), το οποίο έκρινε εν τέλει τη συνάντηση (1-0) υπέρ της ομάδας του Βίκτορ Μουνιόθ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά η απόφαση του διαιτητή Τεροβίτσα δεν στάθηκε ικανή να του στερήσει τον τίτλο του MVP.

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης


Για όσους νομίζουν ότι ο Βίκτορ ήρθε «παππούς» στη χώρα μας, υπενθυμίζουμε πως ήταν μόλις 30 ετών. Τα προβλήματα στο γόνατο ήταν αυτά που έκαναν τα χρόνια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη Ρασίνγκ και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να μοιάζουν με μακρινό παρελθόν…

Μέτρησε συνολικά 309 συμμετοχές και 49 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε δύο φορές (σ.σ. 1997/Ρεάλ-2000/Ντεπορτίβο) ενώ το 1998 σήκωσε το Champions League με τη «βασίλισσα» του Γιούπ Χάινκες.

Στη φάση των ομίλων εκείνης της σεζόν σκόραρε μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», πετυχαίνοντας το τέταρτο από τα πέντε γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στους ερυθρόλευκους (5-1), οι οποίοι είχαν προηγηθεί με καρφωτή κεφαλιά του Νίκου Νταμπίζα στο 18ο λεπτό!

Το γκολ του Βίκτορ στο 3:31

Το 2013 επέστρεψε μάλιστα στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού, αναλαμβάνοντας ρόλο βοηθού προπονητή στο πλευρό του Μίτσελ ενώ το καλοκαίρι του 2016 κάθισε ο ίδιος στον πειραιώτικο πάγκο. Χωρίς καμία επιτυχία! Ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στα προκριματικά του Champions League ήταν ο λόγος της απομάκρυνσής του, έναν μήνα μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ελλάδας…

Δημοσίευση σχολίου