Ο Μπαρτέζ και η νέα του καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό…

Οι περισσότεροι τον θυμόμαστε ως τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας των Γάλλων που σάρωσε τα πάντα από το 1998 έως το 2000. Σήμερα ο Φαμπιάν Μπαρτέζ ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική ζωή, μακριά από τα φώτα του ποδοσφαίρου.


Κατέκτησε με τους «τρικολόρ» το Μουντιάλ του 1998 και το Euro του 2000. Σήκωσε με τη Μαρσέιγ το Champions League του 1993, υπήρξε βασικός γκολκίπερ και κατέκτησε δύο φορές την Πρέμιερ Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του «καραφλού», ο οποίος όμως σήμερα είναι επαγγελματίας οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων και ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή τους στις «24 ώρες του Λε Μαν».

Πρόκειται για τον παλαιότερο ενεργό αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1923 στην πόλη Λε Μαν της Γαλλίας. Ο Μπαρτέζ διανύει σήμερα το 49ο έτος της ηλικίας του και βρίσκεται στο χώρο από το 2008, όταν και συμμετείχε στο «Porsche Carrera Cup France».

«Πάντα με γοήτευε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Ακόμα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Ήθελα πολύ να νιώσω αυτή την εμπειρία και έπρεπε να περιμένω μέχρι το τέλος της καριέρας μου ως τερματοφύλακας για να το ζήσω» ανέφερε σε ανύποπτο χρόνο στην «SunSport».

Το highlight της μηχανοκίνητης πορείας του καταγράφηκε το 2013, όταν έγινε πρωταθλητής GT στη Γαλλία! Δημιούργησε επίσης ομάδα με τον Γάλλο πρώην άσσο της Φόρμουλα 1, Ολιβιέ Πανί, ο οποίος κέρδισε το «Grand Prix» του Μονακό το 1996 ενώ κοντά στις προσπάθειές του βρίσκεται όποτε μπορεί ο πρώην συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας, Βιθέντε Λιζαραζού!

Σχετικές φωτογραφίες:






Δημοσίευση σχολίου