Σταμ σε Φέργκιουσον: «Έλα να υπογράψουμε και άσε το μουσείο…»

Τα 50α γενέθλιά του γιορτάζει ο Γιαπ Σταμ, ο οποίος εντυπωσίασε το Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την πρώτη μέρα.


Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμάται ακόμα την ημέρα που ο παλαίμαχος Ολλανδός αμυντικός πήγε με τον εκπρόσωπό του στο γραφείο για αν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο σκληροτράχηλος στόπερ παρουσιάστηκε χωρίς ίχνος φόβου στα μάτια του ενώ όταν ο «Φέργκι» του πρότεινε να πάνε μια βόλτα στο μουσείο της ομάδας, εκείνος του έριξε πόρτα!

«Το 1997 έψαχνα έναν αμυντικό που θα μπορούσε να προσδώσει ισορροπία στην άμυνα. Μου είπαν για έναν τύπο που έπαιζε στην PSV. Ήταν ο Γιαπ Σταμ. Ξεκίνησα αμέσως να παρακολουθώ βίντεο από τις εμφανίσεις του στην Ολλανδία και εντυπωσιάστηκα από τα σωματικά του προσόντα…»

«Έναν χρόνο αργότερα ήρθε στο Μάντσεστερ για να υπογράψουμε. Μπήκε στο γραφείο μου με τον μάνατζέρ του. Μου είπε “καλημέρα”, μου έδωσε το χέρι και έκατσε σε μια καρέκλα που βρήκε μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή εντυπωσιάστηκα γιατί συνήθως οι παίκτες που συναντιόντουσαν μαζί μου ήταν μέσα στο άγχος…»

«Άρχισα να του μιλάω για το συμβόλαιο αλλά αυτός δεν άκουγε λέξη. Ήταν ανέκφραστος. Στη συνέχεια σκέφτηκα να τον ξεναγήσω στο μουσείο της ομάδας αλλά η απάντηση ήταν η εξής: “Σερ, δεν με ενδιαφέρει το μουσείο. Έλα να υπογράψουμε γιατί θέλω να αρχίσω να κερδίζω…”»

«Τελικά κατακτήσαμε μαζί τρία πρωταθλήματα, ένα FA Cup, ένα Διηπειρωτικό και ένα Champions League. Δεν ξέρω αν πέρασε καμιά βόλτα από το μουσείο μετά το τέλος της καριέρας του…» τα λόγια του.

Δημοσίευση σχολίου