Σαν σήμερα το «τάλιρο» της Αγγλίας στο Μόναχο

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ιστορική νίκη της Αγγλίας απέναντι στους Γερμανούς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου με σκορ 5-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.



Ήταν 1η Σεπτέμβρη του 2001 όταν το συγκρότημα του Σβεν Γκόραν Έρικσον ταξίδευε στο Μόναχο με στόχο τη νίκη που θα της έδινε προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου, την οποία διεκδικούσαν και τα «πάντσερ» με προπονητή τον Ρούντι Φέλερ.

Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο έκτο λεπτό με τον γκολ του Κάρστεν Γιάνκερ, η απάντηση των «τριών λιονταριών» υπήρξε ηχηρή και με έναν Μάικλ Όουεν σε εκπληκτική μέρα (σ.σ. πέτυχε χατ-τρικ) κατάφεραν να σημειώσουν μια εκκωφαντική νίκη, με τους Στίβεν Τζέραρντ και Εμίλ Χέσκι να συμπληρώνουν το νικηφόρο παζλ των θριαμβευτών.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι σχολιαστές του BBC μιλούσαν για τον Όλιβερ Καν χρησιμοποιώντας την έκφραση «Oliver Can't», πικάροντας με αυτό τον τρόπο τον Γερμανό τερματοφύλακα για την αδυναμία του να σταματήσει την αγγλική λαίλαπα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί κατάφεραν τελικά να φτάσουν ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Άπω Ανατολής, όπου και ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από τη Βραζιλία του Ρονάλντο ενώ η Αγγλία έθεσε σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στην τελική φάση όταν φιλοξένησε στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών την εθνική Ελλάδος στο «Ολντ Τράφορντ»…

Εν τέλει κατάφερε με ένα αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ να ισοφαρίσει  στις καθυστερήσεις του αγώνα τα γκολ του Άγγελου Χαριστέα και του Ντέμη Νικολαΐδη, παίρνοντας το χρυσό βαθμό (2-2) από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ και ταυτόχρονα την απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Το έπος του Μονάχου:

Δημοσίευση σχολίου