2005: Ο Ολυμπιακός θέλει να ξεχάσει το πρώτο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο νέο «Καραϊσκάκης»

Με την πρώτη εντός συνόρων ήττα του Ολυμπιακού στη σημερινή του έδρα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-06.


Στις 16 Οκτωβρίου του 2005 οι ερυθρόλευκοι διένυαν τη δεύτερη χρονιά στο νεότευκτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μέχρι εκείνο το βράδυ οι Πειραιώτες μέτραγαν 17 ματς πρωταθλήματος στο καινούργιο τους «σπίτι», τα οποία είχαν ολοκληρωθεί με 15 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Σε αυτό το διάστημα, οι μόνες ήττες στο Φάληρο είχαν έρθει σε ευρωπαϊκούς αγώνες - και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1) - από τις Νιούκαστλ (Κύπελλο UEFA) και Ρόζενμποργκ (Champions League).

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβαινε λοιπόν στον Πειραιά για την 6η αγωνιστική και το παιχνίδι θα διεξαγόταν χωρίς κόσμο λόγω τιμωρίας των ερυθρολεύκων. Οι Θεσσαλονικείς με προπονητή τον Γιώργο Κωστίκο, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του 12ου παίκτη και επικράτησαν με σκορ 2-1, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ στο 59ο λεπτό.

Και μπορεί να ήταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης αυτός που γύρισε τούμπα το ματς με δύο γκολ (66’-71’) αλλά σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ έμελλε να γίνει ο Σικαμπάλα! Ο Αιγύπτιος πέρασε στο ματς ως αλλαγή του Χρήστου Μαλαδένη στο 61’ και χρεώθηκε αμφότερες τις ασίστ, σε μια βραδιά που άφησε πίσω της το σύνθημα… «μάθε στο Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα»!

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης:

Δημοσίευση σχολίου