Έπεσε το ρεύμα όταν σκόραρε ο Μητρόπουλος κατά του Ολυμπιακού…

Μια ισχυρή δόση καλτίλας απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού της σεζόν 1993-94.


Ήταν 24 Οκτωβρίου του 1993, όταν η Ένωση φιλοξενούσε τους ερυθρόλευκους για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Αθήνα βρισκόταν την περίοδο εκείνη σε κατάσταση συναγερμού λόγω λειψυδρίας αλλά και συνεχόμενων διακοπών ρεύματος, με το ΠΕΧΩΔΕ (σ.σ. σημερινό Υπουργείο Περιβάλλοντος) να ενημερώνει μέσω ανακοίνωσης για γενικό black out που ετοιμαζόταν να πλήξει την πρωτεύουσα.

Σαν να μη συνέβαινε τίποτα, η ΕΠΑΕ αποφάσισε να ορίσει σε βραδινή ώρα το ντέρμπι του «Νίκος Γκούμας», με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να πάρει τις αποστάσεις της, καθιστώντας σαφές ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα…


Το ματς ξεκίνησε κανονικά και ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα προβάδισμα στο σκορ χάρη σε τέρμα του Τσαλουχίδη στο 12ο λεπτό. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε όμως από ένα σύμβολο της ερυθρόλευκης κερκίδας, που αγωνιζόταν την περίοδο εκείνη με τα κιτρινόμαυρα.

Ήταν ο Τάσος Μητρόπουλος που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 61ο λεπτό, έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα. Ο «Ράμπο» πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του αλλά το γκολ δεν μέτρησε τελικά ποτέ…


Όχι επειδή το ακύρωσε ο διαιτητής Τσινασλανίδης αλλά επειδή στο 83ο λεπτό… μαύρισαν όλα! Οι δυσοίωνες προβλέψεις επαληθεύτηκαν, το ρεύμα έπεσε και η ΑΕΚ είχε λίγα λεπτά στη διάθεσή της να επαναφέρει το φως. Ο παρατηρητής του αγώνα, Γενεράλης, πίεζε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κάνει κάτι αλλά ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν είχε καμιά όρεξη να εμπλακεί στα της ηλεκτροδότησης…

«Και τι είμαι εγώ; Ηλεκτρολόγος; Άσε μας τώρα με τις μαλ@κίες σου κι εσύ...»


Παρεμπιπτόντως, ο «Τίγρης» είχε εμφανιστεί εκείνη τη μέρα στα επίσημα φορώντας τρομερό κόκκινο σακάκι και γραβάτα εμπνευσμένη από το Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών που επρόκειτο να λάβει χώρα το καλοκαίρι του 1994!

Τελικά το ρεύμα δεν επανήλθε ποτέ. Ο αγώνας διεκόπη και η επανάληψή του ορίστηκε για την 1η του Δεκέμβρη που ακολουθούσε. Εκεί ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που «χαμογέλασε», αφού επικράτησε με σκορ 2-1. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Προτάσοφ (19’) – Κρίστενσεν (36’), πριν διαμορφώσει την τελική εικόνα του ματς ο Αγρογιάννης στο 85ο λεπτό.

Δημοσίευση σχολίου