Σέρτζιο Κονσεϊσάο: Ο πρώτος που πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στη Γερμανία

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο σημείωσε το μοναδικό χατ-τρικ της ποδοσφαιρικής του καριέρας στις 20 Ιουνίου του 2000 με αντίπαλο τη Γερμανία.


Ο νυν τεχνικός της Πόρτο υπήρξε ένας αξιόλογος εξτρέμ, έχοντας αγωνιστεί σε τεράστιους συλλόγους της Ιταλίας όπως οι Λάτσιο, Ρόμα και Ίντερ. Στη δύση της ποδοσφαιρικής του διαδρομής τίμησε τα χρώματα του ΠΑΟΚ ενώ για μεγάλα χρονικά διαστήματα υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Πορτογαλίας, παρά το γεγονός ότι έπεσε πάνω στην εποχή του Λουίς Φίγκο.

Το καλοκαίρι του 2000 βρισκόταν στην αποστολή της ομάδας που κατέβηκε στο Euro και σημείωσε μια εμφάνιση που δεν ξεχνιέται εύκολα. Ήταν το 3-0 επί της Γερμανίας για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με τον ίδιο να σημειώνει όλα τα τέρματα και μάλιστα απέναντι στον τεράστιο, Όλιβερ Καν!

Ένα επίτευγμα πραγματικά σπάνιο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις τρεις οι παίκτες που έχουν πετύχει χατ-τρικ απέναντι στην «πάντσερ» από την πτώση του Τείχους μέχρι σήμερα. Οι άλλοι δύο είναι o Άγγλος Μάικλ Όουεν (2001) και ο Ισπανός Φεράν Τόρες (2020).

Σημειώνεται επίσης ότι η Γερμανία είχε αποκλειστεί με αυτό το αποτέλεσμα από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού και το συγκεκριμένο ματς αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Λόταρ Ματέους στην Nationalmannschaft.

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης:

Δημοσίευση σχολίου