Η παραλίγο μεταγραφή του Ντέμη στην Παρί…

Μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε το καλοκαίρι του 2003 ο Ντέμης Νικολαΐδης.


Έναν χρόνο πριν κατακτήσει με την Εθνική το Euro της Πορτογαλίας, ο διεθνής άσος κλήθηκε να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του. Η παρουσία του Μάκη Ψωμιάδη στο τιμόνι της ΑΕΚ και η γενικότερη αστάθεια που επικρατούσε στο σύλλογο, ανάγκασαν την κιτρινόμαυρη «σημαία» να αναζητήσει νέο ποδοσφαιρικό σπίτι και μάλιστα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας.

Ο Ντέμης κατέληξε ως γνωστόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Φερνάντο Τόρες αλλά ελάχιστοι θυμούνται ότι λίγες μέρες πριν συμφωνήσει με τους «ροχιμπλάνκος», απέμεναν μόνο τα τυπικά για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας…

Ο Έλληνας άσος αποτελούσε εισήγηση του προπονητή της Παρί, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς ενώ την περίοδο εκείνη αποχωρούσε από το σύλλογο ο τεράστιος Ροναλντίνιο, ο οποίος ετοίμασε τις βαλίτσες του για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.


Ο Νικολαΐδης από την άλλη είχε συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της Παρί και ταξίδεψε στη γαλλική πρωτεύουσα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδιδε την είδηση της απόκτησής του. Στο σάιτ του συλλόγου άρχισαν να ανεβαίνουν φωτογραφίες με τον ίδιο στα χρώματα της ομάδας αλλά κάπου εκεί το θέμα «κόλλησε»…

Τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων δεν ήταν τα επιθυμητά. Οι δύο πλευρές αναγκάστηκαν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους τους συμβολαίου, οι συζητήσεις οδηγήθηκαν σε ναυάγιο και ο Ντέμης δεν έπαιξε ποτέ στο πρωτάθλημα της Ligue 1.

Οι φίλοι της ΑΕΚ ήλπιζαν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα τον κρατούσε στην Ένωση αλλά η παρέμβαση του Μιλίνκο Πάντιτς υπήρξε καταλυτική για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μαδρίτη. Ο Σέρβος πρώην άσος του Πανιωνίου και της Ατλέτικο γνώριζε από πρώτο χέρι την αγωνιστική αξία του Ντέμη και η εισήγησή του βοήθησε τους ανθρώπους του ισπανικού συλλόγου να παρακάμψουν το πρόβλημα τραυματισμού και να υπογράψουν μαζί του για 1+1 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου