Αλεξανδρόπουλος: Ο 9ος που ανδρώθηκε σε ακαδημία «αιωνίου» και πάει στους απέναντι

Έτοιμος να φορέσει τα ερυθρόλευκα είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.


Ο Ολυμπιακός τον αποκτά ως δανεικό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία τον αγόρασε πέρυσι από τον Παναθηναϊκό έναντι του ποσού των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά συνέπεια, ο 21χρονος Έλληνας μέσος μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών οι οποίοι ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά σε έναν από τους δύο «αιωνίους» και η καριέρα τους τα έφερε έτσι που υπέγραψαν στον αντίπαλο στρατόπεδο. Άλλοι κατάφεραν να γράψουν ιστορία και άλλοι… ούτε συμμετοχή!

Γιάννης Κυράστας

Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες των Πειραιωτών, έγινε αρχηγός στην πρώτη ομάδα και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα φορώντας τα ερυθρόλευκα. Το καλοκαίρι του 1981 φόρεσε όμως τα πράσινα και συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού ως παίκτης και φυσικά ως προπονητής του τριφυλλιού.


Γιώργος Καπουράνης

Επίσης προϊόν της ακαδημίας του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1987. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για μια πενταετία (1993-98) και αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος (1995-96).


Γιάννης Ζαραδούκας

Ανδρώθηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ με την πρώτη ομάδα. Στον Ολυμπιακό πήγε το 2011 και σημείωσε μόλις 3 συμμετοχές. Κατέχει το ρεκόρ ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στις περισσότερες ομάδες της Super League (9).

Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς, Ξάνθη, Κέρκυρα και Λεβαδειακός


Στέφανος Καπίνο

Ο νυν τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είναι παιδί του Παναθηναϊκού. Από το «τριφύλλι» αποχώρησε το 2014 για χάρη της Μάιντς. Έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε στον Ολυμπιακό, όπου και έμεινε μέχρι το 2018. Ο 29χρονος σήμερα πορτιέρο αγωνίστηκε 48 φορές φορώντας τα πράσινα και άλλες τόσες με τα ερυθρόλευκα!


Σπύρος Ρισβάνης

Ξεπετάχτηκε από την ακαδημία του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε 24 φορές με την πρώτη ομάδα. Το 2017 πήγε στον Ολυμπιακός αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ σε επίσημο ματς.


Νίκος Βέργος

Ο νυν επιθετικός του Ατρομήτου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Πειραιώ. Έπαιξε 10 φορές με την αντρική ομάδα και πέτυχε ένα γκολ. Το 2018 πήγε στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε 8 φορές με απολογισμό ένα τέρμα.


ΓιάννηςΦετφατζίδης

Ο 32χρονος σήμερα μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο αποκτήθηκε το 2009, καταγράφοντας 92 συμμετοχές και 10 γκολ. Ελάχιστοι είναι βέβαια εκείνοι που γνωρίζουν ότι ο «Φέτφα» ήταν μέλος των πρασίνων, αφού αγωνιζόταν στην ακαδημία του «τριφυλλιού» τη σεζόν 1999-2000, με τον ίδιο να διανύει τότε το 10ο έτος της ηλικίας του.


Λάμπρος Χούτος

Παρόμοια ιστορία με αυτή του Φετφατζίδη. Ο Χούτος γνώρισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην Παιανία, από όπου αποχώρησε το 1994 για να ενταχθεί στο δυναμικό της Ρόμα. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού, σημειώνοντας 67 συμμετοχές και 33 γκολ.

Δημοσίευση σχολίου