2008: Ο Καρβαλιάλ ντεμπουτάρει μαζί με τον Βαλβέρδε σε Καραϊσκάκη και Super League

Για την δεύτερη εν Ελλάδι θητεία του ετοιμάζεται ο νέος (απομένει η ανακοίνωση) προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος έχει καταγράψει ήδη ένα σύντομο πέρασμα από τη χώρα μας ως τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης.


Ο 58χρονος κόουτς (σ.σ. έχει σήμερα γενέθλια) βρίσκεται στους πάγκους εδώ και 25 χρόνια, έχοντας προπονήσει συνολικά 21 ομάδες σε Πορτογαλία, Τουρκία, Αγγλία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα…

Η χώρα μας αποτέλεσε μάλιστα την πρώτη - εκτός Πορτογαλίας - επαγγελματική ευκαιρία για τον Ίβηρα τεχνικό, αφού το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε τις τύχες του Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο δεν κατάφερε ωστόσο να μακροημερεύσει.

Δέκα ματς με απολογισμό δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες κατέγραψε στους Αρκάδες, με το πρώτο από τα εν λόγω παιχνίδια να λαμβάνει χώρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στις 30 Αυγούστου, ο «τσιγκούρι» πραγματοποιούσε επίσης το ντεμπούτο του στη λίγκα, προερχόμενος μάλιστα από τον σοκαριστικό αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League από την Ανόρθωση! Το παιχνίδι έληξε με ανατροπή και σκορ 3-1 υπέρ των ερυθρόλευκων, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσέζαρεκ (45’).

Δύο γκολ του Γκαλέτι (61’, 63’ πεν.) και ένα του Κοβάσεβιτς (81’) διαμόρφωσαν όμως την τελική εικόνα, ενώ το πρόσωπο του ματς ήταν ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο, ο οποίος έπαιζε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τα στιγμιότυπα της συνάντησης:

Part I


Part II

Δημοσίευση σχολίου