«Ο Μπάγεβιτς ζήτησε Ζουνίνιο και ο Κόκκαλης του έφερε Ζιοβάνι-Ζάχοβιτς»

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αξίζει να θυμηθούμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΦΩΣ» το 2019.


Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κορυφαίου-βάσει τίτλων- προπονητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 1999 ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν αντίθετος με την έντονη μεταγραφική δραστηριότητα που ετοίμαζε ο τότε ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων, Σωκράτης Κόκκαλης.

Οι Πειραιώτες προέρχονταν άλλωστε από μια κορυφαία σεζόν κατακτώντας το νταμπλ ενώ βρέθηκαν μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, αφού αποκλείστηκαν στα… χασομέρια από τη Γιουβέντους με το «αέρινο» γκολ του Αντόνιο Κόντε στο ΟΑΚΑ (1-1).

Το καλοκαίρι που ακολούθησε, η άφιξη των Ζιοβάνι-Ζάχοβιτς προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων αλλά το όνομα που είχε προτείνει ο «Ντούσκο» ήταν άλλο και έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα αμέσως επόμενα χρόνια…

«Επειδή εγώ ήμουν στη συζήτηση Κόκκαλη-Μπάγεβιτς, ήμουν μάρτυρας, θυμάμαι τι είχε εισηγηθεί ο Ντούσαν. Είχε πει ότι η ομάδα ήταν ισχυρή και έτοιμη σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται μεταγραφές.

Για δύο χρόνια ακόμα πίστευε ότι δεν έπρεπε να χαλάσει εκείνο το σύνολο. Υπήρχε στο ρόστερ διψήφιος αριθμος παικτών που μπορούσαν να σκοράρουν. Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Ίβιτς, Γκόγκιτς, Καραπιάλης, Νινιάδης, Οφορίγκουε, Γεωργάτος και σίγουρα κάποιον ξεχνάω…

Δεν χρειαζόταν να δοθούν τόσα πολλά λεφτά για Ζιοβάνι-Ζάχοβιτς. Μία μεταγραφή ήθελε μόνο ο Μπάγεβιτς. Έναν Βραζιλιάνο σε καλή ηλικία τότε που δεν είχε έρθει ακόμα στην Ευρώπη. Ξέρεις ποιος ήταν; Ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο που πήγε μετά στη Λυών και έκανε πάταγο. Χτύπαγε τα καλύτερα φάουλ στον κόσμο…» ανέφερε μεταξύ άλλων στο «ΦΩΣ» ο Μπουρουτζίκας.

Σημειώνεται ότι ο Ζουνίνιο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Champions League τη σεζόν 2005-06 και είχε σκοράρει σε αμφότερες τις αναμετρήσεις με απευθείας εκτελέσεις φάουλ!

Λυών-Ολυμπιακός 2-1

Ολυμπιακός-Λυών 1-4

Δημοσίευση σχολίου