Κορυφαίος σκόρερ και ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ζιλ Βιθέντε ο Φραν Ναβάρο

Την απόκτηση του Φραν Ναβάρο με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο αναμένεται να ολοκληρώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός.


Ο Ισπανός φορ ανήκει στο δυναμικό των «δράκων» από το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στο αρχικό σχήμα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μετρώντας μόλις 10 συμμετοχές και ένα γκολ.

Την συγκεκριμένη περίσταση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα καταβάλει το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ για να τον δανειστεί έως το καλοκαίρι, με τη συμφωνία να προβλέπει οψιόν αγοράς στα 7.5 εκατομμύρια ευρώ για το 90% των δικαιωμάτων στο τέλος της σεζόν.

Πριν ο 25χρονος επιθετικός μετακομίσει στο «Ντραγκάο», διένυσε την καλύτερη διετία της καριέρας του με τα χρώματα της Ζιλ Βιθέντε. Τα 37 γκολ που σημείωσε σε 78 αναμετρήσεις τον κατατάσουν στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με τον δεύτερο Ούγκο Βιέιρα να μετρά 33 τέρματα σε 113 συμμετοχές!

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα των σκόρερ:


Τα 16 από αυτά σημειώθηκαν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν, βοηθώντας σημαντικά στην κατάληψη της πέμπτης θέσης που οδήγησε το σύλλογο για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Περισσότερα πέτυχαν εκείνη τη σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα μόνο ο Ντάρβιν Νούνιες με την Μπενφίκα (26), ο Μεχντί Ταρεμί με την Πόρτο (20) και ο Ρικάρντο Όρτα με την Μπράγκα (19).

Κάπως έτσι αποφάσισε λοιπόν η Πόρτο να δαπανήσει το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, κάτι που αποτελεί επίσης ρεκόρ, αφού μέχρι πέρυσι η ακριβότερη πώληση της Ζιλ Βιθέντε ήταν αυτή του Σάμουελ Λίνο στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι του ποσού των 6.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα πωλήσεων:


Σημειώνεται πως ο παίκτης αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν της Βαλένθια και κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ακαδημία των «νυχτερίδων» κατέγραψε συμμετοχές με όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της εθνικής Ισπανίας. Την περίοδο εκείνη υπήρχαν μάλιστα δημοσιεύματα που συνέδεαν το όνομά του με ενδιαφέρον από τεράστιους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ

Τα 35 από τα 37 γκολ του Ναβάρο με την Ζιλ Βιθέντε:

Δημοσίευση σχολίου