Ρότζερ Σμιντ: «Ο Τσικίνιο κάνει πράγματα που θυμίζουν Ζιντάν»

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι από το ερχόμενο καλοκαίρι ο Τσικίνιο, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν ωστόσο την Μπενφίκα για άμεση αποδέσμευσή του.


Ο 28χρονος box to box μέσος δεσμεύεται με τους «αετούς» της Λισαβόνας έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν αλλά επιθυμία του Κάρλος Καρβαλιάλ είναι η ένταξή του στο ερυθρόλευκο ρόστερ μέσα στον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι ο παίκτης έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως το 2027.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά στοιχεία του Πορτογάλου χαφ, πρόκειται για «οκτάρι» με δημιουργικές ικανότητες και καλό χειρισμό της μπάλας. Το κοντρόλ και η άμεση αλλαγή κατεύθυνσης κατά τη διάρκεια οργάνωσης μιας επίθεσης ανάγκασαν τους συμπαίκτες του να τον παρομοιάσουν με τον… Ζινεντίν Ζιντάν!


Ο Γκονσάλο Ράμος - που παραχωρήθηκε το καλοκαίρι δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν - τον αποκάλεσε «Chiquinho Chidane» μέσα από σχόλιο στο Instagram τον περασμένο Φεβρουάριο. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο τον από τον προπονητή της Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ:

«Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι τον φωνάζουν έτσι οι συμπαίκτες του. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, κυρίως στο κομμάτι που αφορά τον έλεγχο της μπάλας. Αυτό ήταν ένα από τα σπουδαία προσόντα του Ζιντάν. Μιλάμε βέβαια για έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών…» τα λόγια του στην «Record».

Τσεκάροντας όμως το χρόνο συμμετοχής που έδωσε φέτος ο Γερμανός τεχνικός στον Τσικίνιο, μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν ταυτίζεται απόλυτα με τα εν λόγω αποθεωτικά σχόλια, αφού του εμπιστεύτηκε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε μόλις 344 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Τσικίνιο εν δράσει:

Δημοσίευση σχολίου