2021: Η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του Ολυμπιακού σε διαδικασία πέναλτι και ο αποκλεισμός με μοιραίο τον Τζολάκη

Ο Κωσταντής Τζολάκης είναι ο πρώτος τερματοφύλακας που υπερασπίστηκε την εστία των ερυθρόλευκων σε εκτός συνόρων «ρωσική ρουλέτα».


Από το σφύριγμα της λήξης στην Κωνσταντινούπολη απολαμβάνει τις δάφνες των τριών αποκρούσεων απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και της πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa Conference League αλλά ο 21χρονος πορτιέρο – παρά το νεαρό της ηλικίας του - είχε ήδη γευτεί το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού σε ευρωπαϊκή διαδικασία πέναλτι.

Στις 10 Αυγούστου του 2021 ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Βουλγαρία τη ρεβάνς του 1-1 στο Φάληρο με τη Λουντογκόρετς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2, οδηγήθηκε στην παράταση και εν συνεχεία… στην άσπρη βούλα για να αναδειχθεί η ομάδα που θα συμμετείχε στα playoffs της διοργάνωσης.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διεκδικήσει μια ευρωπαϊκή πρόκριση στα πέναλτι από τη σεζόν 1958-59 που συμμετέχει στα διασυλλογικά τουρνουά της «Γηραιάς Ηπείρου». Η βραδιά δεν είχε όμως θετική έκβαση. Ο Ολυμπιακός ευστόχησε μονάχα σε ένα χτύπημα (Λαλά) ενώ οι Βούλγαροι έστειλαν το σύνολο των τεσσάρων προσπαθειών τους στα δίχτυα του Τζολάκη.

Το γεγονός ότι το βράδυ εκείνο, ο ήρωας της Πόλης δεν είχε καταφέρει να αποκρούσει καμία προσπάθεια των αντιπάλων είχε στρέψει μέρος της κριτικής προς το πρόσωπό του, μαζί φυσικά με τους Βαλμπουενά-Χασάν που δεν ευστόχησαν. Ο πρώτος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και ο δεύτερος είδε τον αντίπαλο πορτιέρο να λέει «όχι».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έκτοτε ο Ολυμπιακός έπαιξε στα πέναλτι με Σλόβαν Μπρατισλάβας (εκτός), Απόλλωνα Λεμεσού (εντός) και Φενέρμπαχτσε (εκτός), μετρώντας μόνο επιτυχίες. Οι προκρίσεις με Σλόβαν και Απόλλωνα ήρθαν την περασμένη σεζόν για τα προκριματικά του Europa League, με τον Τόμας Βάτσλικ να βάζει την υπογραφή του σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

10.08.2021: Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός: 2-2 (4-1)

Δημοσίευση σχολίου