Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Θέτει βάσεις πρόκρισης με όπλο την επίθεση

Το σημαντικότερο ματς της χρονιάς δίνει απόψε (19:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League.


Άπαντες ζουν και αναπνέουν για την πρώτη - εκτός συνόρων - απριλιάτικη αναμέτρηση της ιστορίας των ερυθρόλευκων. Το διακύβευμα είναι τεράστιο, αφού στόχος δεν είναι άλλος από την παρθενική συμμετοχή του συλλόγου σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει μονάχα στον τιμωρημένο λόγω καρτών Ντάνιελ Ποντένσε και έχει στη διάθεσή του τόσο τον Ορτέγκα όσο και τον Αλεξανδρόπουλο, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, το μόνο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Ποντένσε. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τζολάκης και η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο και Ρέτσο. Έσε, Τσικίνιο και Όρτα θα ανταμώσουν ξανά στον άξονα. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Φορτούνης, στην κορυφή ο Ελ Καμπί και τη θέση στο έτερο «φτερό» διεκδικούν οι Γιόβετιτς-Μασούρας.

Γεμάτη αυτοπεποίθηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αγώνα η «Φενέρ», η οποία πάτησε Ελλάδα με τους Φρεντ, Ισμαίλ Γιούκσεκ και Τζενγκίζ Ουντέρ να τίθενται στη διάθεση του προπονητή. Ο Ισμαΐλ Καρτάλ δεν μπορεί ωστόσο να υπολογίζει στον μεσοεπιθετικό, Μερτ Χανκάν Γιαντάς, τον εξτρέμ Τζόσουα Κινγκ καθώς και τον κεντρικό αμυντικό, Αλεξάντερ Τζικού.

Από στοιχηματικής άποψης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τουρκική ομάδα στην έδρα του, έχοντας ως απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε κανένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και το ενδεχόμενο να βρουν οι Πειραιώτες δύο φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πληρώνει ικανοποιητικά.

Η πρόταση της ημέρας:

Ολυμπιακός- Over 1.5 γκολ: 2.15

Δημοσίευση σχολίου