Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Στην Πόλη για την πρώτη συμμετοχή σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Το εμπόδιο του «Σουκρού Σαράτσογλου» καλείται να ξεπεράσει σήμερα (22:00) ο Ολυμπιακός για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «4» του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, με τους ερυθρόλευκους να υπερασπίζονται το 3-2 του Φαλήρου.


Πλήρεις αλλά και ξεκούραστοι ταξίδεψαν στην Τουρκία οι Πειραιώτες για το σημαντικότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με τη «Φενέρ» που δοκιμάστηκε στην έδρα της Καραγκιουμρούκ και επικράτησε με σκορ 2-1.

Ο Βάσκος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του με μοναδική απουσία αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Για τον συγκεκριμένο λόγο, στην αποστολή συμπεριλήφθη ο νεαρός Ισίδωρος Κουτσίδης, προσφέροντας μια επιπλέον λύση στα στόπερ. Διαθέσιμος ξανά ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος εξέτισε στο παιχνίδι του «Καραϊσκάκης» και κάπου εδώ αρχίζουν οι εικασίες για το ποιες θα είναι οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ για το αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τζολάκης και η τετράδα της άμυνας θα στελεχωθεί από τους Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο και Ντόι. Στον άξονα μοιάζει πιθανή η συνύπαρξη των Έσε-Τσικίνιο, με τους Φορτούνη, Ποντένσε, Γιόβετιτς και Ελ Καμπί να έχουν προβάδισμα για τις θέσεις στην επίθεση. Όρτα και Μασούρας «παίζουν» επίσης δυνατά και ενδεχόμενη συμμετοχή του πρώτου θα σημάνει την επιστροφή στο πιο... συντηρητικό 4-3-3.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ισμαΐλ Καρτάλ ετοιμάζεται να παρατάξει μια ενδεκάδα που θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις σχετικά με την πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων. Φρεντ και Γιούκσεκ αναμένεται αυτή τη φορά να ξεκινήσουν ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ των Τούρκων, δεν αποκλείεται να καθίσει στον πάγκο ο Τζέκο για να ξεκινήσει ο Μπατσουαγί.

Από στοιχηματικής άποψης, η διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στέκεται σαν επιλογή για δύο λόγους. Πρώτον διότι οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει και τα τρία ματς που έχουν δώσει με τη Φενέρμπαχτσε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεύτερον επειδή οι γηπεδούχοι έχουν ηττηθεί σε τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς που έχουν δώσει στο φετινό Conference League.

Η πρόταση της ημέρας:

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: X2 (2.40)

Δημοσίευση σχολίου