Με Τζολάκη στον ημιτελικό… για ένα όνειρο τρελό!

Το μεγαλύτερο βράδυ της ιστορίας του έζησε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη! Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στο ενενηντάλεπτο με σκορ 1-0, οδήγησαν την παρτίδα στα πέναλτι και με ήρωα τον Κωσταντή Τζολάκη εξασφάλισαν την πρώτη τους συμμετοχή σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


  • Ο 21χρονος πορτιέρο έπιασε τα πέναλτι των Τάντιτς, Ιντέρ και Μπονούτσι και οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στη «ρωσική ρουλέτα» με σκορ 3-2, χάρη στα εύστοχα χτυπήματα των Ελ Καμπί, Μασούρα και Όρτα. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με το γκολ του Καβεχτσί (11’), ο οποίος ισοφάρισε το σκορ του Φαλήρου (3-2).
  • Ο αρχιτέκτονας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε ένα φουλ επιθετικό σχήμα με σκοπό να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Οι ελληνική ομάδα μπλοκαρίστηκε ωστόσο στο πρώτο μέρος από την αποφασιστικότητα αλλά και το ποδοσφαιρικό «ξύλο» των γηπεδούχων.
  • Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει στα πρώτα 45 λεπτά, με αποτέλεσμα ο Βάσκος να περάσει τον Ιμπόρα στην ανάπαυλα, «τραβώντας» τον Γιόβτετιτς στον πάγκο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Τσικίνιο να περάσει πίσω από τον Ελ Καμπί και την ομάδα του Βάσκου να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.
  • Η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας ήρθε στο 80ο λεπτό, με τον Μασούρα να χάνει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για το 1-1. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αντικατέστησε τον Ποντένσε, ο οποίος δεν βρήκε τους χώρους που έψαχνε ενώ δέχτηκε και δυο χτυπήματα στο πρόσωπο, δείγμα της σκληρότητας των μαρκαρισμάτων που κλήθηκε να «απορροφήσει».
  • Στην παράταση η μεγάλη στιγμή ανήκε και πάλι στον Ολυμπιακό, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει την κεφαλιά του Ιμπόρα και την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι πριν πάρει το «ριμπαόυντ» ο Κάρμο. Η κεφαλιά του υψηλόσωμου στόπερ αναχαιτίστηκε από τον Τζικού…
  • Ειδική αναφορά αξίζει στον Ανδρέα Ντόι, ο οποίος αναπλήρωσε επάξια τον Παναγιώτη Ρέτσο που απουσίασε λόγω καρτών. Ο 21χρονος στόπερ μπορεί να αποβλήθηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης αλλά βοήθησε με τη μαχητικότητά του ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί ότι είχε να αγωνιστεί 90 λεπτά από το πρώτο ματς τη Φερεντσβάρος στις 15 του περασμένου Φλεβάρη!
  • Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Τζολάκης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου χάρη στις τρεις αποκρούσεις του, λυτρώνοντας παράλληλα τον Ρόντινεϊ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Λικάβοβιτς στο match ball του τελευταίου ερυθρόλευκου χτυπήματος.
  • Χαμένο πέναλτι είχε και ο Ελ Αραμπί (σ.σ. το δεύτερο) αλλά η βραδιά έμελλε να γείρει υπέρ της ελληνικής πλευράς, με τον Ολυμπιακό να περιμένει πλέον στην Άστον Βίλα στην ημιτελική φάση του Europa Conference League!  Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ τη Μεγάλη Πέμπτη, ήτοι στις 2 του Μάη ενώ η ρεβάνς του «Καραϊσκάκης» έχει προγραμματιστεί για τις 9 του ίδιου μήνα.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα (89’ Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ντόι, Έσε, Τσικίνιο (109’ Όρτα), Φορτούνης (109’ Ελ Αραμπί), Ποντένσε (64’ Μασούρας), Γιόβετιτς (46’ Ιμπόρα), Ελ Καμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου