Αλί Σαμάτα: Ο πρώην άσος των Γκενκ-Φενέρ-Άστον Βίλα που σκόραρε στο Καραϊσκάκη ως παίκτης της Αντβέρπ

Την Κυριακή (21/4) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ της Super League και ο επιθετικός του «Δικεφάλου» παρουσιάζει ένα ιστορικό που συνδέεται άμεσα με τη φετινή - και όχι μόνο - ευρωπαϊκή παρουσία των Πειραιωτών.


Ο Αλί Σαμάτα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι. Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή από την Γκενκ στην Άστον Βίλα έναντι 10.5 εκατομμυρίων ευρώ, για να δοθεί μετά από λίγους μήνες δανεικός στη Φενέρμπαχτσε, η οποία τον αγόρασε το επόμενο καλοκαίρι με το ποσό των 6 εκατομμυρίων. Από τότε ακολούθησαν οι ετήσιοι δανεισμοί του Αντβέρπ και Γκενκ αλλά και ο ερχομός του στην Ελλάδα για χάρη του ΠΑΟΚ.

Στην παραπάνω παράγραφο φιγουράρουν λοιπόν τρεις από τις ομάδες που «έπεσαν» πάνω στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της φετινής του παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τον περασμένο Αύγουστο η Γκενκ αποτέλεσε το πρώτο εμπόδιο στα προκριματικά του Europa League, τη στιγμή που έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες από την πρόκριση επί της Φενέρ, η οποία φέρνει τους ερυθρόλευκους αντιμέτωπους με την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League!

Οι συμπτώσεις δεν περιορίζονται ωστόσο μόνο στη φετινή χρονιά, αφού ο Τανζανός φορ έχει επισκεφτεί το Καραϊσκάκη και ως παίκτης της Αντβέρπ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League το Σεπτέμβριο του 2021. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με σκορ 2-1 αλλά ο ίδιος είχε σκοράρει με κεφαλιά στη συμπλήρωση 74 αγωνιστικών λεπτών. Τα τέρματα των γηπεδούχων είχαν πετύχει οι Ελ Αραμπί (52’) και Ρέαμπτσιουκ (87).

16.09.2021: Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1

Δημοσίευση σχολίου