Έβαλαν πλάτη οι αναπληρωματικοί και τον κράτησαν στο παιχνίδι του τίτλου

Με σκορ 2-1 επικράτησε ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ στο Φάληρο για την 6η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League. Κίνι (27’) και Ζέλσον Μαρτίνς (61’) τα τέρματα των ερυθρόλευκων, μείωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκος Αντόνιο.


  • Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον καθώς όσοι αγωνίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη έπρεπε να πάρουν ανάσες εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Φορτούνης, Κάρμο και Ρόντινεϊ ήταν εκτός αποστολής ενώ στον πάγκο έκατσαν οι  Ορτέγκα, Γιόβετιτς, Έσε, Μασούρας και Ελ Καμπί.
  • Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κρούοντας στην αρχή του ματς δύο φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Ναβάρο σκόραρε στο 10’ και στο 15’ αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις ξεκίνησε τις προσπάθειές του από θέση οφσάιντ.
  • Ο Ισπανός επιθετικός αλλά και εντυπωσιακός σήμερα Ιμπόρα, πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον βραχύσωμο επιθετικό να κερδίζει μάλιστα και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ του Κίνι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μαζεύοντας το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Κοτάρσκι στο χτύπημα του Ποντένσε.
  • MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος σκόραρε το δεύτερο γκολ ύστερα από υπέροχη αντεπίθεση που ξεδιπλώθηκε με συνεργασία των Ποντένσε-Όρτα. Αν ο Πορτογάλος εξτρέμ καταφέρει από εδώ και στο εξής να μείνει μακριά από τους τραυματισμούς θα αποτελέσει ένα ισχυρό επιθετικό όπλο, τόσο μέχρι το φινάλε της σεζόν, όσο και για την επόμενη χρονιά.
  • Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ρίτσαρντς, ο οποίος βγάζει απίστευτη σιγουριά στο αριστερό άκρο της άμυνας και δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό για τη θέση του βασικού απέναντι στον Ορτέγκα που έχει τραβήξει κουπί από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.
  • Την τρίτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Άμπι. Ο 20χρονος Άγγλος στόπερ δείχνει να μην καταλαβαίνει από πίεση, αφού μετά από τα ματς με Βόλο (3-0/εντός) και Λαμία (1-5/εκτός), πήρε άριστα και σε ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων όπως το σημερινό με τον ΠΑΟΚ.
  • Στο φινάλε του ματς, κάποιες βεβιασμένες απομακρύνσεις της μπάλας έφεραν τη μείωση του σκορ για το τελικό 2-1 αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε χωρίς επιπλέον… συγκινήσεις να μειώσει τη διαφορά του από το «Δικέφαλο» στον πόντο. Την ίδια στιγμή απέχει 6 και 5 βαθμούς από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) στην OPAP Arena.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Κίνι (90+4’ Βέζο), Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσος, Ιμπόρα, Τσικίνιο (78’ Έσε), Όρτα (85’ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ζέλσον (78’ Μασούρας), Ναβάρο (85’ Ελ Καμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου