Ερυθρόλευκος «μονόλογος» και πρώτη νίκη στα πλέι-οφ

Με σκορ 3-0 και περίσσια άνεση επικράτησε ο Ολυμπιακός του Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League. Ελ Καμπί (6’), Ποντένσε (60’) και Καρβάλιο (89’) τα τέρματα των γηπεδούχων.


  • Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ, αφού η σέντρα ακριβείας του Φορτούνη στο 6ο λεπτό βρήκε τον Ελ Καμπί, ο οποίος πέτυχε με κεφαλιά και… ολίγη δόση τύχης το 26ο τέρμα του στη φετινή σεζόν.
  • Ο Μαροκίνός πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με αποκορύφωμα το πέναλτι που κέρδισε στο 39ο λεπτό, κάνοντας τον Μπράμπετς να ψάχνεται. Στη συνέχεια βέβαια τα έκανε μαντάρα, επιχειρώντας χτύπημα-Πανένκα που κατέληξε στα χέρια του όρθιου Κουέστα.
  • Ως μοναδική σοβαρή απειλή των κιτρινόμαυρων σε όλο το παιχνίδι μπορεί ίσως να καταγραφεί το σουτ του Οντουμπάτζο στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με την προσπάθειά του να περνά πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα.
  • Έσε και Τσικίνιο «όργωσαν» για άλλη μια φορά το γήπεδο ενώ εξαιρετική υπήρξε και η παρουσία του Γιόβετιτς, ο οποίος συνδυάστηκε υπέροχα σε αρκετές φάσεις με τους Ελ Καμπί, Φορτούνη και Ποντένσε. Από δική του πάσα σκόραρε άλλωστε ο Πορτογάλος με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, σημαδεύοντας με μακρινό σουτ τη δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων.
  • Την τελική εικόνα του παιχνιδιού διαμόρφωσε ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ έπειτα από γύρισμα του Ρίτσαρντς. Ο Άγγλος αριστερός μπακ είχε να αγωνιστεί καιρό και κατέγραψε ένα μεστό παιχνίδι, δηλώνοντας έτοιμος να καλύψει και τα μελλοντικά «ρεπό» του Ορτέγκα.
  • Η επιστροφή στις νίκες δεν συνδυάστηκε με βαθμολογική άνοδο του Ολυμπιακού, ο οποίος παραμένει τέταρτος μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ στη Λεωφόρο με σκορ 2-1. Η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε ωστόσο στους 6 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να οδηγεί πλέον την κούρσα έπειτα από την εντός έδρας νίκη επί της Λαμίας με σκορ 3-1.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ (86’ Κίνι), Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης (71’ Μασούρας), Ποντένσε (72’ Ζέλσον), Γιόβετιτς (82’ Καρβάλιο), Ελ Καμπί (81’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου