Η τρελοπαρέα της Σεβίλλης σμίγει ξανά στο «Βίλα Παρκ»

Άστον Βίλα και Ολυμπιακός ετοιμάζονται για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του Europa Conference League που θα διεξαχθεί την Μ. Πέμπτη (2/5) στο «Βίλα Παρκ».


Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Αθήνας που έχει οριστεί για τις 29 Μάϊου με έδρα την OPAP Arena της ΑΕΚ. Και αν για τους δύο συλλόγους η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου αποτελούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό ένα άπιαστο όνειρο, δεν ισχύει το ίδιο για τους προπονητές που τους εκπροσωπούν, αφού αμφότεροι έχουν ήδη γράψει τη δική τους ιστορία στο θεσμό του Europa League. Μια διοργάνωση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομάδα της Σεβίλλης!

Ουνάι Έμερι και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας έχει κατακτήσει τα περισσότερα Europa League από κάθε άλλο στη Γηραιά Ήπειρο, μετρώντας επτά τρόπαια. Τα τέσσερα από αυτά θα «κάθονται» μεθαύριο στους πάγκους του «Βίλα Παρκ». Από τη μια ο πολυνίκης του θεσμού, Ουνάρι Έμερι, που το σήκωσε τρεις φορές με τη Σεβίλλη (2014, 2015, 2016) και μια με τη Βιγιαρεάλ (2021). Από την άλλη ο τωρινός κάτοχος της διοργάνωσης που υπέταξε στον περυσινό τελικό τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι δύο Βάσκοι συμπληρώνουν μάλιστα την ισπανική τετράδα προπονητών που παλεύουν για ένα εισιτήριο στους φετινούς ευρωπαϊκούς τελικούς, αφού σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι Λουίς Ενρίκε-Τσάμπι Αλόνσο. Ο πρώτος με την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο δεύτερος με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην «τετράδα» του Europa απέναντι στη Ρόμα.


Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Ντιεγκό Κάρλος και Μόντσι

«Σεβιγιάνικη» εκπροσώπηση υπάρχει ωστόσο και από ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Από πλευράς Άστον Βίλα είναι ο κεντρικός αμυντικός Ντιέγκο Κάρλος που κατέκτησε με τη Σεβίλλη το Europa League του 2020 με προπονητή τον Γιούλεν Λοπετέγκι.

Στην όχθη του Ολυμπιακού είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα, που όχι μόνο έχει αγωνιστεί στη Σεβίλλη με συμπαίκτη τον νυν επιθετικό των ερυθρόλευκων, Στέφαν Γιόβετιτς, αλλά έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League. Τρεις με τη Σεβίλλη και μια με τη Βιγιαρεάλ. Όλες με προπονητή τον Ουνάι Έμερι!

Σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται και το όνομα του θρυλικού Μόντσι, ο οποίος εκτελεί χρέη αθλητικού διευθυντή στην Άστον Βίλα. Ένα πόστο που έχει υπηρετήσει με τεράστια επιτυχία στη Σεβίλλη και μάλιστα σε δύο θητείες. Από το 2000 έως το 2017 και από το 2019 μέχρι το περασμένο καλοκαίρι (2023).  Επί των ημερών του κατακτήθηκε των σύνολο των 7 Europa League που κοσμούν το παλμαρέ των Ανδαλουσιάνων!

Δημοσίευση σχολίου