Έκανε χαρακίρι και παρέμεινε τέταρτος

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του στο πρωτάθλημα αλλά αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League.


  • Οι ερυθρόλευκοι ήταν επιπόλαιοι σε άμυνα και επίθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου. Ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Μορόν στο 48ο λεπτό χάρη σε μια ανεξήγητη αδράνεια του Ντόι ενώ αμέτρητες ήταν οι χαμένες ευκαιρίες, οι οποίες καταγράφηκαν ως τέτοιες κυρίως λόγω των εντυπωσιακών επεμβάσεων του Κουέστα.
  • Το τέρμα της ισοφάρισης για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ ήρθε άμεσα (53’), με τον Ελ Καμπί να «κλέβει» ουσιαστικά το γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς πάνω στη γραμμή του τέρματος.  Ο Μαροκινός φορ δεν κατάφερε ωστόσο να νικήσει τον Κουέστα σε άλλες τρεις περιπτώσεις, αφού ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε απάντηση στην κεφαλιά του 5ου λεπτού, το σουτ του 46ου αλλά και το τετ-α-τετ του 74ου.
  • Ο έμπειρος πορτιέρο του Άρη κατέγραψε εξίσου σημαντικές επεμβάσεις στο σουτ του Έσε (21’), την κεφαλιά του Γιόβετιτς (24’) και το πλασέ του Ζέλσον στο 58ο λεπτό ύστερα από υπέροχο σλάλομ του Ρόντινεϊ ενώ είχε τη βοήθεια της τύχης στο δοκάρι του Ιμπόρα (25’).
  • Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία καταγράφηκε βέβαια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ντόι και Ελ Καμπί δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα με προσπάθειες εντός μικρής περιοχής, αφού Οντουμπάτζο, οριζόντιο δοκάρι και Κουέστα κράτησαν σε εκείνο το σημείο το 0-0.
  • Όσο απειλητικοί υπήρξαν οι φιλοξενούμενοι, άλλο τόσο απρόσεκτοι ήταν στα μετόπισθεν αφού δεν ήταν λίγες οι στιγμές που οι παίκτες του Μάντζιου βρέθηκαν σε θέση βολής. Χαρακτηριστικότερες στιγμές, τα back to back προσπάθειες των Μορόν-Σαβέριο που αναχαιτίστηκαν από Ιμπόρα και Κάρμο αλλά και το σουτ του Φετφατζίδη στο 45+4’ που σταμάτησε με ωραία επέμβαση ο Τζολάκης.
  • Στη γενικότερη εικόνα, ο Ολυμπιακός είχε σε κακή μέρα τον Κώστα Φορτούνη ενώ δεν κατάφερε να πάρει το απόβλεπτο από τον Ντάνιελ Ποντένσε που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, αντικαθιστώντας τον θετικότατο Γιόβετιτς. Σκιά για άλλη μια φορά ο Ναβάρο, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 79’ ενώ ο Ελ Αραμπί τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας.
  • Όλα αυτά τη στιγμή που νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε κάνει την γκέλα των πλέι-οφ, φέρνοντας ισοπαλία (1-1) στη Λαμία ενώ αναμενόταν η εξέλιξη του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που θα επέτρεπε στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ να πλησιάσει μία ή αμφότερες τις αθηναϊκές ομάδες.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόι, Ιμπόρα, Έσε (68’ Τσικίνιο), Φορτούνης, Ζέλσον (79’ Ναβάρο), Γιόβετιτς (68’ Ποντένσε), Ελ Καμπί (87’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου