Καθάρισε τη Λαμία και «βλέπει» Άστον Βίλα

Με σκορ 4-1 υπέταξε ο Ολυμπιακός τη Λαμία στο Φάληρο για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ του πρωταθλήματος και αφοσιώνεται πλέον στο όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Europa Conference League.


  • Μετά από ένα νωχελικό πρώτο εικοσάλεπτο οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν δύο τέρματα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 24’ ο Τσικίνιο πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη Super League ύστερα από υπέροχη ενέργεια του Ποντένσε ενώ στο 27’ ήταν ο Ναβάρο αυτός που βρήκε δίχτυα με όμορφο πλασέ εκτός περιοχής ύστερα από μεταβίβαση του Έσε.
  • Στο 52ο λεπτό, μια λάθος απομάκρυνση με κεφαλιά από τον Σιμόν επέτρεψε στον Ποντένσε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό με υπέροχο «τσιμπηματάκι» που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κοσέλεφ.
  • Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ερυθρόλευκοι «έσβησαν» τις μηχανές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Λαμία να μειώσει στο σκορ με τον Τόσιτς (64’), σε μια φάση που κοιμήθηκε η άμυνα. Ο Μεντιλίμπαρ τα έχωσε στον Βέζο αλλά η συνολική συμπεριφορά των αμυνόμενων επέτρεψε στο Λέικ να εκτελέσει γρήγορα ένα ακίνδυνο φάουλ, βγάζοντας τον συμπαίκτη του σε θέση βολής.
  • Επικίνδυνος έγινε και ο Τσιλούλης σε δύο περιπτώσεις. Στο 61’ είδε τον Πασχαλάκη – που αγωνίστηκε μετά από καιρό – να του λέει «όχι» με ωραία επέμβαση ενώ στο 77ο λεπτό ο ίδιος δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ με διαγώνιο πλασέ.
  • Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλεξανδρόπουλος διαμόρφωσε την τελική εικόνα του ματς, πλασάροντας στην ανυπεράσπιστη εστία ύστερα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Ελ Καμπί που πέρασε στο ματς για τα τελευταία 20 λεπτά.
  • Πολύ κακή εμφάνιση από τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος είχε τη δυνατότητα σε δυο-τρεις περιπτώσεις να χριστεί σκόρερ. Σε άλλες τόσες «χάλασε» επιθέσεις που είχαν προοπτική, προβαίνοντας σε βεβιασμένες μεταβιβάσεις της μπάλας.
  • Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει τα αποτελέσματα στα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Άρης για να δει πού θα βρεθεί βαθμολογικά στο τέλος της αγωνιστικής ημέρας αλλά άπαντες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο ζευγάρι των αγώνων με την Άστον Βίλα. Την Μ. Πέμπτη (2/5) διεξάγεται το πρώτο ματς στο Μπέρμιγχαμ και το διακύβευμα της πρόκρισης στον τελικό του Conference League είναι ιστορικής σημασίας.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Πασχαλάκης (Τ), Κίνι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος (58’ Άμπι), Βέζο, Έσε, Όρτα (84’ Ελ Αραμπί), Τσικίνιο (58’ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (73’ Ζέλσον), Ναβάρο (73’ Ελ Καμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου