Φερνάντο Μοριέντες: Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού στο Champions League

Τα 48α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος είχε αναπτύξει μια σχέση αγάπης με τα δίχτυα των Πειραιωτών την περίοδο που πρωταγωνιστούσε με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


Ο παλαίμαχος Ισπανός επιθετικός αντιμετώπισε τους ερυθρόλευκους πέντε φορές στο Champions League και σκόραρε συνολικά έξι φορές. Μέχρι πρότινος αποτελούσε τη χειρότερη ανάμνηση του Ολυμπιακού σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά ξεπεράστηκε τον προηγούμενο μήνα από τον Εράν Ζάχαβι.

Ο Ισραηλινός φορ πανηγύρισε τρεις φορές στο ζευγάρι παιχνιδιών με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους «16» του Conference League ενώ μετρούσε άλλα τέσσερα τέρματα από το 2021 που είχε ξανασυναντηθεί με τους Πειραιώτες ως παίκτης της Αϊντχόφεν στο Europa League. Σύνολο επτά!

Επιστρέφοντας ωστόσο στον Μοριέντες, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός υπήρξε το αγαπημένο του θύμα εκτός Ισπανίας ενώ από τις ορέξεις του δεν γλίτωσαν και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, αφού έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι στην ΑΕΚ το 2003 ως παίκτης της Μονακό αλλά και μια κόντρα στον Παναθηναϊκό με τη Ρεάλ το 2002.

Κατά συνέπεια μετρά εννέα γκολ απέναντι σε ελληνικούς συλλόγους για το θεσμό του Champions League ενώ πλήγωσε μια φορά και την Εθνική Ελλάδος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιχνίδι ομίλου με τους Ισπανούς στο Euro του 2004 που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

Γενικότερα ο Μοριέντες έμεινε στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων φορ που έβγαλε ποτέ το ισπανικό ποδόσφαιρο, μετρώντας τρεις κατακτήσεις Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1998, 2000, 2002) και έναν χαμένο τελικό με τη Μονακό (2004). Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Γαλλίας ενώ με την «Φούρια Ρόχα» σημείωσε 47 συμμετοχές με απολογισμό 27 τέρματα.

Σύμφωνα με τον Χίνες Καρβαχάλ - που εκπροσωπούσε τον Μοριέντες το καλοκαίρι του 2009 - ο Ισπανός είχε φτάσει μια ανάσα από τις υπογραφές με τον Ολυμπιακό όταν έμεινε ελεύθερος από τη Βαλένθια και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. «Όλα ήταν έτοιμα για τη μεταγραφή του στην Ελλάδα αλλά την τελευταία στιγμή προέκυψε ενδιαφέρον της Μαρσέιγ, στην οποία ήταν προπονητής ο Ντιντιέ Ντεσάμπ...» τα λόγια του στην «maxifoot.fr».

Τα 6 γκολ που πέτυχε ο Μοριέντες απέναντι στον Ολυμπιακό:

1997: Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 5-1 / 1 Γκολ


1999: Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 3-0 / 1 Γκολ


2006: Ολυμπιακός-Βαλένθια 2-4 / 3 Γκολ


2006: Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-0 / 1 Γκολ

Δημοσίευση σχολίου