Δόξα στα παιδιά σου, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ!

Τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του έγραψε ο Ολυμπιακός στην «OPAP Arena». Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Φιορεντίνα με 1-0 χάρη στο χρυσό γκολ του Ελ Καμπί στην παράταση (116’) και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο!


  • Ο Πειραιάς, η Αθήνα και ολόκληρη η χώρα παραμιλά με τους πανάξιους θριαμβευτές του Europa Conference League, οι οποίοι σημείωσαν μια ονειρεμένη πορεία στη διοργάνωση, αποκλείοντας από το Φεβρουάριο και έπειτα τις Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα.
  • Σήμερα ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς του στρατηγού Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα ένα βήμα πριν χάσει όλους τους στόχους της και κατάφερε να μετατρέψει τη φετινή σεζόν στην ενδοξότερη της ιστορίας του Ολυμπιακού! Για τον ίδιο είναι η δεύτερη σερί ευρωπαϊκή κούπα, αφού κατέκτησε και πέρυσι το Europa League με τη Σεβίλλη.
  • Είναι αδύνατο να μη γίνει ειδική μνεία στον Αγιούμπ Ελ Καμπί, όχι μόνο για το σημερινό - ιστορικό - γκολ αλλά για ολόκληρη τη φετινή σεζόν, η οποία τον βρίσκει με 33 τέρματα σε 50 επίσημους αγώνες και πρώτο σκόρερ στις φετινές διοργανώσεις της UEFA με 14 «χτυπήματα».
  • Στα του παιχνιδιού, το πρώτο ημίχρονο υπήρξε αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τον Ολυμπιακό να απειλεί σε δύο περιπτώσεις με τον Ποντένσε. Στο 5ο λεπτό ο Πορτογάλος επιχείρησε σουτ το οποίο έβγαλε με δυσκολία ο Τερατσάνο ενώ στο 25’ λίγο έλειψε να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσικίνιο.
  • Η Φιορεντίνα έδειχνε πιο απελευθερωμένη επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου και είχε τις δικές της ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Κουαμέ στο 65’ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση αλλά υπήρξε σταθερός αμυντικά (σ.σ. εξαιρετικοί οι Κάρμο-Ρέτσος) ενώ θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα με τις κεφαλιές των Ιμπόρα (80’) και Ελ Καμπί (84’) ύστερα από εκτελέσεις φάουλ του νεοεισελθόντα Όρτα.
  • Οι Πειραιώτες ανέβασαν την πίεσή τους σε μεγάλο βαθμό μετά την είσοδο του Γιόβετιτς, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και επιχείρησε να σκοράρει στο 5ο λεπτό της παράτασης, με τον Τερατσάνο να λέει και πάλι «όχι». Ένα λεπτό νωρίτερα δεν είχε καταλάβει κανείς το λόγο που ο Σοάρες Ντίας δεν καταλόγισε πέναλτι στο χέρι του Κουάρτα.
  • Όλα αυτά μέχρι να έρθει το 116ο λεπτό, η σέντρα του Έσε και η κεφαλιά του Ελ Καμπί που έστειλε σύσσωμη την αποστολή του Ολυμπιακού στο σημαιάκι του κόρνερ, μπροστά από τον πυρήνα των ερυθρόλευκων οπαδών που παραληρούσαν, γνωρίζοντας πως λίγα λεπτά αργότερα θα παρακολουθούσαν την πρώτη ευρωπαϊκή στέψη ελληνικού συλλόγου στο ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα (91’ Κίνι), Κάρμο, Ρέτσος, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο (77’ Όρτα), Φορτούνης (73’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106’ Μασούρας), Ελ Καμπί (120+2’ Ελ Αραμπί)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου