Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του δίνει απόψε (22:00) στην «OPAP Arena» ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φιορεντίνα για να φτάσει στην κατάκτηση του Europa Conference League.


Πλήρεις κατεβαίνουν οι Πειραιώτες στο σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας τους, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο νεαρός Αποστολόπουλος.

Ο Βάσκος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας κατά νου το σχήμα που παρέταξε στην Αγγλία με την Άστον Βίλα για τον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς, παρά το γεγονός ότι ο Ορτέγκα δεν βρίσκεται στο 100%, έχοντας να αγωνιστεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού που αποκόμισε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Μικροενοχλήσεις αισθάνεται και ο Ιμπόρα, χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή του στον τελικό. Κατά συνέπεια, η ενδεκάδα θα ξεκινά με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Κάρμο και Ρέτσο στην αμυντική τετράδα. Ιμπόρα, Έσε και Τσικίνιο θα συνυπάρξουν ξανά στο χώρο του κέντρου ενώ οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Καμπί θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος.

Στην αντίπερα όχθη, οι «βιόλα» του Βιντσέντζο Ιταλιάνο βρίσκονται στην Αθήνα για να δώσουν τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό τους στη διοργάνωση, αφού πέρυσι ηττήθηκαν από τη Γουέστ Χαμ στην Πράγα με σκορ 2-1. Μοναδικός τραυματίας είναι o τραυματίας Ρικάρντο Σοτίλ που αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και δεν θα αγωνιστεί, ενώ ο μέσος Γκαετάνο Καστροβίλι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Από στοιχηματικής άποψης, τα πολλά γκολ έχουν τύχη με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί τουλάχιστον ένα τέρμα σε εννέα από τα τελευταία έντεκα επίσημα ματς ενώ οι Ιταλοί έχουν επαληθεύσει το γκολ-γκολ σε καθένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους. Γενικότερα η Φιορεντίνα μετρά μόλις πέντε ανέπαφες εστίες στο σύνολο των 27 τελευταίων αναμετρήσεών της.

Η πρόταση της ημέρας:

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Over 2.5 (2.25)

Δημοσίευση σχολίου