Ο Θρύλος του Μπέρμιγχαμ βλέπει «OPAP Arena» από το Φάληρο

Μια ανάσα από τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν πάνω από την Άστον Βίλα με σκορ 4-2 και εστιάζουν πλέον στα 90 λεπτά που θα παιχτούν σε μια βδομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θα κρίνουν το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League.


  • Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε από τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι θα κατεβάσει την ομάδα με στόχο τη νίκη και οι διαθέσεις των παικτών του έγιναν ξεκάθαρες στο 2ο μόλις λεπτό, όταν ο Όλσεν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Ιμπόρα.
  • Τέσσερα λεπτά αργότερα (6’) οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με το σουτ του Ρόντζερς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τζολάκη. Στο 9’ οι παίκτες του Ουνάι Έμερι έφτασαν μάλιστα μια ανάσα από το γκολ αλλά το τέρμα του Μπέιλι ακυρώθηκε για φάουλ του Λανγκλέ στον Ιμπόρα, ο οποίος ανετράπη έπειτα από τράβηγμα του έμπειρου άσου.
  • Στο 16ο λεπτό βρήκε δίχτυα ο Ελ Καμπί ύστερα από ασίστ του Τσικίνιο. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία αλλά το VAR έβγαλε τον Μαροκινό φορ «onside» και η κερκίδα των Ελλήνων πήρε φωτιά! Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» του Ελ Καμπί, ο οποίος υποδέχτηκε με το κεφάλι τη μεταβίβαση του Ποντένσε και πλάσαρε με ψυχραιμία για το 0-2.
  • Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο Ορτέγκα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, γεγονός που στοίχισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν η στιγμή που ήρθε η μείωση του σκορ από τους Άγγλους, με τον Γουότκινς να νικά τον Τζολάκη έπειτα από πάσα του Ντιαμπί που πέρασε από την πλάτη του... λαβωμένου Αργεντινού μπακ.
  • Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Βίλα βρήκε την ισοφάριση. Ο Ντιαμπί βρέθηκε με την μπάλα σε πλάγια θέση και εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Τζολάκη για το 2-2. Και εκεί που «μύριζε» κατηφόρα για τους Πειραιώτες, ήρθε η φάση του 55ου λεπτού.
  • Η εντός περιοχής κεφαλιά του Ρέτσου σταμάτησε στο χέρι του Ντάγκλας Λουίς. Ο Γκουίντα έδειξε άμεσα την άσπρη βούλα, με τον Ελ Καμπί να σημειώνει το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και παράλληλα το 30ο του γκολ στη φετινή σεζόν!
  • Ο Ολυμπιακός ανέκτησε το ψυχολογικό προβάδισμα και το εξαργύρωσε στο 67ο λεπτό, με το σουτ του Έσε να καταλήγει στα δίχτυα ύστερα από πρόσκρουση στην πλάτη του Κόνσα! Το 2-4 παραλίγο να διευρυνθεί με το σουτ του Τσικίνιο που απέκρουσε ο Όλσεν στο 80ο λεπτό ενώ λίγο έλειψε να μετατραπεί σε 3-4 τρία λεπτά αργότερα (84’).
  • Ο Κάρμο ανέτρεψε τον Ντουράν σε μια φάση που δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» με το διώξιμο που επιχείρησε σε πρώτο χρόνο. Ο Ντάγκλας Λουίς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά οι «κοκορομαχίες» των Ρόντινεϊ-Ρέτσου με τους αντιπάλους πριν το χτύπημα, φαίνεται πως του χάλασαν το μυαλό. Η προσπάθειά του βρήκε το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και κατέληξε άουτ.
  • Για να έρθει η συγκεκριμένη νίκη προφανώς και δεν υστέρησε κανείς αλλά αξίζει κανείς να σταθεί σε δύο ονόματα. Του Ιμπόρα και του Ρέτσου. Ο πρώτος μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του αλλά απέδειξε γιατί έχει τέσσερα μετάλλια Europa League στην κατοχή του. Ο δεύτερος έχει ακούσει τα πάνδεινα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τις περισσότερες φορές δίκαια. Σήμερα πραγματοποίησε ωστόσο μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.
  • Η αποψινή νίκη περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως η μεγαλύτερη στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου. Για να υπάρξει όμως αντίκρισμα, πρέπει να ολοκληρωθεί η δουλειά την επόμενη Πέμπτη (9/5) στο Φάληρο. 
  • Ο Ολυμπιακός είναι 90 λεπτά μακριά από τη συμμετοχή του στον τελικό της «OPAP Arena» αλλά όσον αφορά το σημερινό βράδυ, μπορούμε ανεπιφύλακτα να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Μεντιλίμπαρ υπέγραψε ήδη την ενδοξότερη σεζόν του κλαμπ σε διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα (46’ Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ρέτσος, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Καμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου