Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Εγχώριος επίλογος με στόχο το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αντιμετωπίζει σήμερα (20:00) ο Ολυμπιακός για την τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Super League.


Οι Πειραιώτες στοχεύουν σε δύο αποτελέσματα για να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση, αφού ακόμα και στο ενδεχόμενο ισοπαλίας θα σιγουρέψουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Έτσι δεν θα εξαρτώνται από την έκβαση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ θα αποβάλουν το επιπλέον άγχος εν όψει του ιστορικού ραντεβού με τη Φιορεντίνα για τον τελικό του Europa Conference League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον τιμωρημένο λόγω καρτών Τσικίνιο ενώ… στα πιτς παραμένει ο Ορτέγκα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από το εκτός έδρας ματς με την Άστον Βίλα. Αντίθετα, στην αποστολή επιστρέφουν οι μέχρι πρότινος τραυματίες Ιμπόρα-Ρίτσαρντς αλλά και ο Ρέτσος που εξέτισε απέναντι στην ΑΕΚ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το ντέρμπι της Τετάρτης (15/5) απέναντι στην Ένωση. Ο Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια ενώ οι Ρόντινεϊ, Ρίτσαρντς, Κάρμο και Ρέτσoς θα στελεχώσουν τις θέσεις της άμυνας. Έσε, Όρτα και Φορτούνης ενδέχεται να κινηθούν στον άξονα, με τους Ποντένσε, Ζέλσον και Ελ Καμπί να αναλαμβάνουν το επιθετικό φορτίο.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, ο Χρήστος Κόντης αντικατέστησε μέσα στη βδομάδα τον Φατίχ Τερίμ και προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα αποδυτήρια των πρασίνων με τον Τούρκο στον πάγκο.  Μόνο ο τραυματίας Ιωαννίδης δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος γνωρίζει καλά την ομάδα, αφού μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο βρισκόταν στο Κορωπί ως βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στοιχηματικά, η επιλογή των 2-3 γκολ μπορεί να πονταριστεί για δύο λόγους. Αρχικά διότι έχει επαληθευτεί σε δύο από τα τέσσερα ντέρμπι που ολοκληρώθηκαν τη φετινή σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεύτερον έχει «κάτσει» στα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα με σκορ 2-0 (σ.σ. νίκη Άστον Βίλα-ήττα ΠΑΟΚ-νίκη ΑΕΚ).

Η πρόταση της ημέρας:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 2-3 Γκολ (1.98)

Δημοσίευση σχολίου