Σισέ: Ο ξένος αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Παίκτης της ΑΕΚ ετοιμάζεται να γίνει ο Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος διατηρεί το ρεκόρ σκοραρίσματος στην κατηγορία των ξένων αμυντικών που έχουν φορέσει τα ερυθρόλευκα.


Ο 28χρονος Σενεγαλέζος στόπερ ανήκε στον Ολυμπιακό από το 2018 έως το 2023. Κατέκτησε με τους Πειραιώτες δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο ενώ κατέγραψε συνολικά 151 εμφανίσεις και 17 γκολ.

Αξέχαστα παραμένουν φυσικά τα δύο «ευρωπαϊκα» απέναντι σε Μίλαν και Άρσεναλ ενώ ο συνολικός αριθμός των τερμάτων του αποτελεί ρεκόρ για ξένο αμυντικό του Ολυμπιακού, αφού την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ζούλιο Ζέζαρ (11), Ομάρ Ελαμπντελαουϊ (11), Αλμπέρτο Μποτία (10) και Χοσέ Χολέμπας (10) ενώ ακολουθούν οι Όλοφ Μέλμπεργκ (9) και Ρούμπεν Σεμέδο (7).

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν συνυπολογίσουμε και τους Έλληνες ο θηριώδης αμυντικός βρίσκεται στην τρίτη θέση, αφού περισσότερα γκολ μετρούν μόνο ο Γρηγόρης Γεωργάτος (42) και ο Βασίλης Τοροσίδης (20). Πέρυσι ο Σισέ αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Αδάνα Ντεμίρσπορ (13 συμμετοχές) ενώ απόλυτο highlight της καριέρας του αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2022.

Τα 17 γκολ του Σισέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού:

Δημοσίευση σχολίου