Ντάνι Γκαρθία: «Όταν γνώρισα τον Μεντιλίμπαρ ήθελα να φύγω από την Εϊμπάρ»

Ο 34χρονος Ισπανός διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αλλά η γνωριμία τους υπήρξε κατά κάποιον τρόπο επεισοδιακή.


Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να αποτελέσει τη δεύτερη καλοκαιρινή προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αφού ο προπονητής των Πειραιωτών βλέπει στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Βιθέντε Ιμπόρα, τόσο στον ερυθρόλευκο άξονα όσο και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Οι 303 συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα τον καθιστούν μια αξιόπιστη λύση, γεμάτη εμπειρία και ηγετικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής σεζόν με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από το 2018 ανήκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όπου την περασμένη σεζόν έγραψε ιστορία κατακτώντας το Copa del Rey υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πλέον ετοιμάζεται για την πρώτη του πρόκληση μακριά από την Ισπανία και την επανένωσή του με τον Μεντιλίμπαρ, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνίστηκε στην Εϊμπάρ σε 105 επίσημα ματς από το 2015 έως το 2018. Σήμερα οι δύο άντρες τρέφουν απεριόριστο σεβασμό ο ένας για τον άλλον αλλά το Μάρτιο του 2020, ο ίδιος ο Γκαρθία είχε αποκαλύψει μέσα από συνέντευξή του στη «Marca» ότι η πρώτη εντύπωση δεν ήταν θετική:

«Όταν ήρθε στην Εϊμπάρ κάναμε μια πρώτη συνάντηση. Δύο βδομάδες αργότερα ήθελα να φύγω από την ομάδα και είχα συζητήσει με τον ατζέντη μου το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Είχα συνηθίσει να δουλεύω με διαφορετικό τρόπο και αρχικά δεν πίστευα καθόλου στις ιδέες του»

«Ο διακόπτης γύρισε σε ένα ματς με την Τενερίφη. Σε εκείνο το παιχνίδι εφαρμόσαμε για πρώτη φορά αυτά που ζητούσε. Πιέζαμε ασφυκτικά τον αντίπαλο, οι γραμμές ήταν πολύ ψηλά και δημιουργούσαμε συνεχώς τις προϋποθέσεις για άμεσες τελικές προσπάθειες»

«Σιγά-σιγά ερωτεύτηκα το συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου αλλά και τον ίδιο ως άνθρωπο. Πλέον έχουμε άριστες σχέσεις και με βοήθησε πολύ στο χρονικό διάστημα που συνεργαστήκαμε. Τον τελευταίο χρόνο ήξερε ότι θα φύγω από την ομάδα αλλά συνέχισε να μου δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη» τα λόγια του.

Δημοσίευση σχολίου