Οι πέντε ξένοι που έφυγαν από τον Ολυμπιακό και υπέγραψαν στον ΠΑΟΚ

Ο Μαντί Καμαρά έγινε και επίσημα ο πέμπτος ξένος που αφήνει το λιμάνι και μετακομίζει απευθείας στη Θεσσαλονίκη για χάρη του ΠΑΟΚ.


Μόλις τέσσερις είναι εκείνοι που έχουν πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν το ίδιο δρομολόγιο ενώ από την τελευταία αντίστοιχη μετακίνηση είχαν περάσει ακριβώς 13 χρόνια.

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς


Πρώτος της λίστας ο νυν προπονητής της Βοϊβοντίνα, τον οποίο οι νεότεροι θυμούνται ως μέλος του τεχνικού επιτελείου των ερυθρολεύκων από το 2006 ως το 2010, οπότε και ανέλαβε πρώτος προπονητής στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ως ποδοσφαιριστής κατέγραψε με τον Ολυμπιακό 24 συμμετοχές τη σεζόν 1997-98 ενώ τη διετία που ακολούθησε (1998-2000) σημείωσε 45 συμμετοχές και 6 γκολ με τα ασπρόμαυρα.

Κόφι Αμπονσά


Ο Γκανέζος στόπερ υπήρξε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού συνεργάστηκε με τον Σερβοέλληνα τεχνικό σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ! Υπέγραψε στους Πειραιώτες το 1998 αλλά αγωνίστηκε μόλις 21 φορές μέχρι το 2000 και ενώ είχε μεσολαβήσει ο δανεισμός του στον Πανελευσινιακό. Η τριετία του στον ΠΑΟΚ (2000-2003) υπήρξε πάντως αξιόλογη, αφού είχε ως απολογισμό 92 συμμετοχές, 3 γκολ και κατάκτηση δύο Κυπέλλων σε τελικούς απέναντι σε Ολυμπιακό (2001) και Άρη (2003).

Λουτσιάνο ντε Σόουζα


Επίσης πουλέν του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του από τη Skoda Ξάνθη το 1998. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για τρία χρόνια με απολογισμό 95 συμμετοχές και 21 γκολ, κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και έμεινε στην ιστορία για το 1-4 της Λεωφόρου. Κανείς δεν κατανόησε πλήρως τους λόγους της αποχώρησής του το καλοκαίρι που ακολούθησε, με τον Μπάγεβιτς να καραδοκεί και να τον παίρνει μαζί του στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για μόλις έναν χρόνο (22 συμμετοχές-6 γκολ).

Λεονάρντο


Έφτασε στη χώρα μας το 2008, όταν και αποκτήθηκε από τη βραζιλιάνικη Πορτουγκέζα. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε το 2011, όταν και επέστρεψε από το δανεισμό του στην Ιντερνασιονάλ. Δεν στέριωσε απόλυτα αλλά χάρισε μια πρόκριση στους «16» του Champions League με το γκολ που σημείωσε στο Καραϊσκάκη το 2009 απέναντι στην Άρσεναλ (1-0). Στον ΠΑΟΚ έμεινε μόνο έξι μήνες και αγωνίστηκε μια φορά, σε εκτός έδρας ήττα πρωταθλήματος από τον Αστέρα Τρίπολης. Σήμερα είναι 38 ετών και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Αθήνας με τον Άγιο Δημήτριο!

Μαντί Καμαρά


Μετά από έξι χρόνια στον Πειραιά και 210 εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μαντί μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κουβαλώντας μαζί του τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Το καλύτερο διάστημα με τα ερυθρόλευκα καταγράφηκε επί θητείας Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο κόουτς να συνθέτει την περίοδο εκείνη έναν ισχυρό άξονα με τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη να πλαισιώνουν τον διεθνή άσο από τη Γουινέα. Φέτος αποτέλεσε ξένο σώμα μετά την αλλαγή του χρόνου και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η καριέρα του στους νυν πρωταθλητές Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου