Ολυμπιακός: Στο κλαμπ των ομάδων που πήραν ευρωπαϊκό και δεν έστειλαν παίκτη στο Euro

Καμία εκπροσώπηση δεν έχουν οι ερυθρόλευκοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκίνησε την Παρασκευή (14/6) στο Μόναχο.


Οι Πειραιώτες μπορεί να κατέκτησαν το Conference League αλλά κανείς από τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν κλήθηκε από τη χώρα του για το μεγάλο ραντεβού. Η απουσία της Εθνικής μας βοήθησε εν πολλοίς προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως επίσης και το ότι πολλοί «ενδεκαδάτοι» δεν είναι Ευρωπαίοι, όπως για παράδειγμα οι Ορτέγκα (Αργεντινή), Ρόντινεϊ (Βραζιλία), Κάρμο (Ανγκόλα), Έσε (Αργεντινή), Ελ Καμπί (Μαρόκο).

Παρά ταύτα, ο Ολυμπιακός είναι η ενδέκατη (!) ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό και δηλώνει απούσα από την ευρωπαϊκή γιορτή των Εθνικών ομάδων που ακολουθεί το ίδιο καλοκαίρι. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 1992 που η Βέρντερ Βρέμης είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων. Σημειώνεται βέβαια ότι την περίοδο εκείνη το Euro διεξαγόταν με οκτώ ομάδες στην τελική φάση ενώ από τη διοργάνωση του 1976 και πίσω λάμβανε χώρα ένα μίνι τουρνουά τύπου «Final-Four».

Σε κόκκινο πλαίσιο οι ομάδες που κατέκτησαν ευρωπαϊκό και δεν έστειλαν παίκτη στο Euro:

Ο Ολυμπιακός είναι επίσης η μοναδική ελληνική ομάδα από αυτές που συμμετείχαν σε φετινούς ευρωπαϊκούς ομίλους που δεν εκπροσωπείται στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έχει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην αποστολή της Σερβίας. Μαζί του και οι Γκατσίνοβιτς-Μλαντένοβιτς των ΑΕΚ και ΠΑΟ αντίστοιχα.

Από την Ένωση υπάρχουν και οι Βίντα (Κροατία), Σιμάνσκι (Πολωνία), Τσούμπερ (Ελβετία) ενώ ο Παναθηναϊκός καταγράφει τριπλή εκπροσώπηση στην αποστολή της Σλοβενίας με τους Σπόραρ-Τσέριν-Βέρμπιτς. Ο Ακαϊντίν που αγωνίστηκε δανεικός στους πράσινους βρίσκεται στο ρόστερ της Τουρκίας ενώ δυναμική παρουσία καταγράφει και ο Παναιτωλικός με τους Γεωργιανούς Σενγκέλια-Ταμπίτζε.

Δημοσίευση σχολίου