Στάμενιτς: Ο ένας από τους δύο Νεοζηλανδούς με γκολ στο Champions League

Μόνο τα τυπικά απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης φετινής μεταγραφής του Ολυμπιακού, η οποία ακούει στο όνομα του Μάρκο Στάμενιτς.


Ο αμυντικός χαφ του Ερυθρού Αστέρα θα αγοραστεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ έναντι του ποσού των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ και θα παραχωρηθεί στους Πειραιώτες με τη μορφή του δανεισμού. Ο 22χρονος άσος έχει ρίζες από τη Σερβία αλλά γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία, με την οποία έχει υπάρξει έως σήμερα 15 φορές διεθνής.

Τις δύο τελευταίες σεζόν, ο υψηλόσωμος μέσος (1.88 μ.) έχει καταγράψει επτά συμμετοχές στο Champions League με την Κοπεγχάγη και τον Ερυθρό Αστέρα, σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ με τους Σέρβους στην περυσινή εκτός έδρας ήττα (3-1) από τη Λειψία για τη φάση των ομίλων.

Λειψία-Ερυθρός Αστέρας 3-1:


Με το συγκεκριμένο τέρμα ο Στάμενιτς έγινε μόλις ο δεύτερος Νεοζηλανδός που βρίσκει δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Πρώτος τα είχε καταφέρει ο Ουίντον Ρούφερ, ο οποίος αγωνιζόταν στη Βέρντερ Βρέμης από το 1990 έως το 1995 και σκόραρε 8 φορές σε 10 ματς φορώντας τα πράσινα στο Champions League.

Γενικότερα πρόκειται για μεγάλη μορφή του γερμανικού συλλόγου, αφού επί των ημερών του η Βέρντερ κατέκτησε ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1992), ένα πρωτάθλημα Γερμανίας (1993), δύο Κύπελλα (1991-1994) και δύο Super Cup (1994-1995), με τον ίδιο να καταγράφει συνολικά 242 επίσημες συμμετοχές και 104 γκολ υπό τις οδηγίες του τότε προπονητή της ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ!

Ο Ουίντον Ρούφερ εν δράσει:

Δημοσίευση σχολίου