Νίκος Μπότης: Το νέο prospect για τα ερυθρόλευκα γκολπόστ

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Νίκος Μπότης, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του νικηφόρου φιλικού με τη Μέχελεν (2-0).


Ο 20χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ίντερ και έρχεται να πλαισιώσει την ελληνική τριάδα των γκολκίπερ της πρώτης ομάδας. Ο ίδιος ξεκίνησε από την Λάρισα και συγκεκριμένα από την ακαδημία του παλαίμαχου τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Γιώργου Πλίτση. Συνέχισε για περίπου 10 χρόνια στην ακαδημία του ΠΑΟΚ και αποκτήθηκε από την Ίντερ το 2020 στην ηλικία των 16, με τους «νερατζούρι» να καταβάλουν 350 χιλιάδες ευρώ και να του προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στο Μιλάνο αγωνίστηκε 64 φορές με τις ομάδες τον ακαδημιών αλλά και την Β’ ομάδα, κατέκτησε το πρωτάθλημα νέων του 2022 ενώ τη σεζόν 2022-23 έκατσε και δύο φορές στον πάγκο της πρώτης ομάδας και μάλιστα στις δύο αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων Champions League. Πρόκειται για τη χρονιά που η Ίντερ έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης και ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-0).


Κατά συνέπεια, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως μετά τον Άκη Ζήκο (Μονακό-2004) και τον Κώστα Τσιμίκα (Λίβερπουλ-2022), ο 6 φορές διεθνής με την Εθνική Νέων έγινε ο τρίτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με το μορφή που τη γνωρίζουμε από το 1993 και έπειτα. Κανείς τους δεν κατάφερε βέβαια να κερδίσει τελικά το τρόπαιο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δείχνει πάντως από την περασμένη σεζόν να πιστεύει στην προοπτική του Μπότη, εντάσσοντάς τον σταδιακά στην πρώτη ομάδα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει δύσκολο να «κλέψει» χρόνο συμμετοχής από τους Τζολάκη, Πασχαλάκη, Αναγνωστόπουλο σε επίσημα παιχνίδια αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ολλανδία και παίρνει χρόνο συμμετοχής σε φιλικά, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον ίδιο.

Δημοσίευση σχολίου