Ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε ξανά απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά θύμισε σε όλους... το άχαστο του «Emirates»

Το πρώτο του γκολ με την Αλ Καντασίγια του Μίτσελ πέτυχε σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.


Ο πρώην άσος της Άρσεναλ αντιμετώπισε τους ερυθρόλευκους για πέμπτη φορά στην καριέρα του, σε φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους που ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2 και τον ίδιο να δίνει προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του στο 47ο λεπτό. Έχουν προηγηθεί φυσικά οι δύο διπλές μάχες με τους «κανονιέρηδες» στο Europa League το 2020 και το 2021.

Το σημερινό γκολ του Ομπαμεγιάνγκ:

Οι δύο ομάδες είχαν μοιραστεί τις προκρίσεις αλλά το παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ήταν αυτό που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» της διοργάνωσης. Ήταν Φλεβάρης του 2020, όταν οι «κανονιέρηδες» είχαν αποκλειστεί από τους Πειραιώτες στο Λονδίνο με το αλησμόνητο γκολ του Ελ Αραμπί στην παράταση. Τότε, ο Γκαμπονέζος φορ είχε ισοφαρίσει με εντυπωσιακό ψαλίδι σε 1-1.

Το «ψαλιδάκι» στο Emirates:

Παρεμπιπτόντως, παρόμοιo τέρμα σημειώθηκε και σήμερα, με τον «Όμπα» να χρεώνεται αυτή τη φορά την ασίστ και τον Κινόνες να κεραυνοβολεί στο 35ο λεπτό την εστία του νεαρού τερματοφύλακα, Νίκου Μπότη για το 1-1.

Το σημερινό «ψαλιδάκι» του Κινόνες:

Επιστρέφοντας όμως στο έπος του «Emirates», η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι φίλοι της Άρσεναλ θυμούνται την γκολάρα του Ομπαμεγιάνγκ. Αυτό που έμεινε είναι η τεράστια ευκαιρία που έχασε στην τελευταία φάση του αγώνα. Ένα γκολ που αντί να στοιχίσει μια ιστορική πρόκριση στην τότε ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, μετέτρεψε τον Ομπαμεγιάνγκ σε μοιραίο εκείνης της βραδιάς.  

Μάλλον η χειρότερη στιγμή της καριέρας του:

Δημοσίευση σχολίου