Ο Βέλντε σκοράρει ένα γκολ ανά δύο ματς στην Ευρώπη

Τρομερά στατιστικά παραγωγικότητας παρουσιάζει ο Κρίστοφερ Βέλντε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Μόνο τα διαδικαστικά απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 24χρονου Νορβηγού εξτρέμ από τη Λεχ Πόζναν στον Ολυμπιακό.  Οι Πολωνοί θα εισπράξουν 3.6 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 5 μαζί με κάποια μπόνους επίτευξης στόχων.

Πρόκειται για σημαντική ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα μπορεί - όπως φαίνεται -να στηριχθεί στον «Βελντίνιο», ειδικά στους αγώνες του Europa League όπου και συμμετέχουν φέτος οι ερυθρόλευκοι.

Κι αυτό διότι ο διεθνής Νορβηγός - με ρίζες από την Αργεντινή- έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 25 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει σκοράρει 12 γκολ. Για την ακρίβεια, βρίσκει δίχτυα κάθε 141,5 λεπτά, αφού το σύνολο του χρόνου που μετρά έως σήμερα στα τουρνουά της UEFA ανέρχεται στα 1.698’.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τις 5 ασίστ ο δείκτης παραγωγικότητας σαφώς και ανεβαίνει ραγδαία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τη σεζόν 2022-23 σκόραρε πέντε φορές σε οκτώ αγώνες του Conference League. Τότε η Λεχ Πόζναν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την… αγαπημένη μας Φιορεντίνα, με τον Βέλντε να βρίσκει δίχτυα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Τα ευρωπαϊκά στατιστικά του Βέλντε:

Δημοσίευση σχολίου