Το κλαμπ των τεσσάρων που περιέχει Μπρέθγουεϊτ και Ντάνι Γκαρθία Λάρα

Μια ανάσα από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, ο οποίος έχει να επιδείξει ποδοσφαιρικό παρελθόν στις δύο μεγάλες ομάδες της Βαρκελώνης.


Ο 33χρονος Δανός επιθετικός έμεινε εσχάτως ελεύθερος από την Εσπανιόλ, προερχόμενος από εξαιρετική σεζόν με την ομάδα της Καταλονίας, με την οποία κατέγραψε πέρυσι 22 γκολ και 3 ασίστ σε 45 συμμετοχές στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ο Μπρέθγουεϊτ σε Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα

Ντυμένος στα γαλανόλευκα ήταν βέβαια από το καλοκαίρι του 2022, αφού την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε στη La Liga και σε μεγάλο μέρος αυτής υπό τις οδηγίες του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, καταγράφοντας συνολικά 31 συμμετοχές και 10 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Πριν από το κεφάλαιο της Εσπανιόλ είχε προηγηθεί φυσικά η παρουσία του στην Μπαρτσελόνα. Στους «μπλαουγκράνα» ανήκε διετία 2020-22 με συνολικό απολογισμό 58 συμμετοχές, 10 γκολ και 5 ασίστ. Τέλος, σημειώνεται πως είναι 69 φορές διεθνής με τη Δανία, έχοντας 10 τέρματα.

O Ντάνι σε Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ

Η άφιξή του στην Ελλάδα έρχεται να μας θυμίσει την παρουσία του... αγαπητού σε όλους μας Ντάνι Γκαρθία Λάρα, ο οποίος πέρασε από το λιμάνι του Πειραιά τη σεζόν 2005-06. Αγωνίστηκε συνολικά 27 φορές και πέτυχε 5 τέρματα. Δύο στο πρωτάθλημα και τρία στο κύπελλο. Ευχή όλων μας, ο Μπρέθγουεϊτ να μην ακολουθήσει και τα εν Ελλάδι χνάρια του…

Κι αυτό διότι στην Ισπανία έχει ήδη τοποθετήσει το όνομά του δίπλα σε αυτό του άλλοτε Ισπανού φορ, αφού οι δυο τους ανήκουν σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων παικτών που έχουν σκοράρει με Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ στο πρωτάθλημα της La Liga τον 21ο αιώνα. Οι άλλοι δύο είναι οι Φιλίπε Κουτίνιο και Αλέις Βιντάλ.

Στην Μπαρτσελόνα ο Ντάνι ανήκε από το 1999 έως το 2004 με απολογισμό 85 συμμετοχές και 19 γκολ ενώ στην Εσπανιόλ έπαιξε τη σεζόν πριν έρθει στον Ολυμπιακό (σ.σ. όπως και ο Μπρέθγουεϊτ), βρίσκοντας 5 φορές δίχτυα σε 26 παιχνίδια. Εκτός Βαρκελώνης, ο Ντάνι είχε ως γνωστόν αγωνιστεί και σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μαγιόρκα, Ρεάλ Σαραγόσα. 

Δημοσίευση σχολίου