Γιάρεμτσουκ: Το ουκρανικό ρεκόρ που κατέχει μετά το Euro της Γερμανίας

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ετοιμάζεται να γίνει ο τρίτος Ουκρανός που θα παίξει στον Ολυμπιακό μετά τους Όλεγκ Προτάσοφ και Γκενάντι Λιτόφτσενκο.


Ο θηριώδης σέντερ φορ (1.91 μ.) της Μπριζ αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν ως δανεικός στη Βαλένθια, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 4 γκολ σε 29 συμμετοχές ενώ υπήρξε βασικό στέλεχος με την Εθνική του στο Euro που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Στα γήπεδα της Γερμανίας κατάφερε μάλιστα να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Ουκρανός που κατάφερε να σκοράρει σε διαφορετικά Euro και ο μόνος που μετρά τρία τέρματα στην εν λόγω διοργάνωση, ξεπερνώντας τα δύο που είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του ο Αντρέι Σεφτσένκο.

Συνολικά με την Ουκρανία ο Γιάρεμτσουκ μετρά 53 συμμετοχές και 16 γκολ. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τα τμήματα υποδομής της Διναμό Κιέβου, όπου έπαιξε επαγγελματικά ως το 2017. Τις πιο παραγωγικές χρονιές του τις πραγματοποίησε ωστόσο στη Γάνδη όπου μέτρησε 152 συμμετοχές και 61 γκολ.

Τα συγκεκριμένα νούμερα ανάγκασαν την Μπενφίκα να βγάλει το καλοκαίρι του 2021 το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της. Ένα deal που τον τοποθετεί σήμερα στη 12η θέση με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του πορτογαλικού συλλόγου. Περίπου τα ίδια χρήματα ξόδεψε έναν χρόνο αγότερα η Μπριζ, με τον παίκτη να ετοιμάζεται πλέον να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Δημοσίευση σχολίου