Άνετη πρεμιέρα με χαμηλές στροφές και MVP τον Ζέλσον

Με σκορ 2-0 επικράτησε ο Ολυμπιακός του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 1η αγωνιστική της φετινής Super League. Ρόντινεϊ (13’) και Μασούρας (73’) τα τέρματα των ερυθρόλευκων.


  • «Άνοστοι» παρουσιάστηκαν οι Πειραιώτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους με την εξαιρετική του εμφάνιση. Ο Πορτογάλος εξτρέμ «έφτιαξε» αμφότερα τα τέρματα ενώ λίγο έλειψε να χριστεί ο ίδιος σκόρερ. Στο 60’ βρήκε δίχτυα αλλά ο Ελ Κααμπί είχε ξεκινήσει τη φάση από θέση οφσάιντ ενώ στο 72’ η έξοχη προσπάθειά του σταμάτησε στα πόδια του Σιαμπάνη.
  • Σε γενικότερα πλαίσιο, οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς με μια σχετική ζωηράδα και κατάφεραν να ανοίξει στο σκορ νωρίς, με τον Ρόντινεϊ να βρίσκει δίχτυα για 4η φορά σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η αποβολή του Βιγιαφάνιες στο 32ο λεπτό έδειξε ωστόσο να ρίχνει τις στροφές των παικτών του Μεντιλίμπαρ.
  • Ο άσος του Βόλου έπρεπε να αποβληθεί δύο λεπτά νωρίτερα για τη «σκαριά» στο καλάμι του Ντόη. Τελικά αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα, για να αποβληθεί στην επόμενη ουσιαστικά φάση για την προβολή στα πόδια του Έσε. Μια και αναφερθήκαμε στους Ντόη-Έσε, οι δυο τους λειοτούργησαν εξαιρετικά σαν δίδυμο στον άξονα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, ανακόπτοντας ό,τι πέρναγε από το πεδίο δράσης τους.
  • Δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τον Ορτέγκα, ο οποίος παρά την καλή προετοιμασία που πραγματοποίησε έδειξε να τα έχει χαμένα σε 2-3 περιπτώσεις. Τα εύκολα «πουλήματα» της μπάλας επανήλθαν στο μενού ενώ μοιάζει ακατανόητη η εμμονή του σε καταστάσεις κινδύνου να απομακρύνει την μπάλα σημαδεύοντας την μικρή περιοχή του Τζολάκη. Το έκανε χθες, το έκανε και πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις…
  • Μέτρια εμφάνιση και από τον Βέλντε που δεν κινήθηκε στα επίπεδα των φιλικών της προετοιμασίας ενώ το χρόνο του χρειάζεται ακόμη και ο Κωστούλας, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή και στο 83’ βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε σε κόρνερ ύστερα από επέμβαση του Σιαμπάνη.
  • Πιρόλα και Μπιανκόν δεν αντιμετώπισαν θέματα στο κέντρο της άμυνας ενώ ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι πραγματοποίησαν και οι Στάμενιτς-Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός φορ έπαιξε μόλις 10 λεπτά αλλά δημιούργησε μια καλή στιγμή για τον Ελ Καμπί, ο οποίος δεν τελείωσε ποτέ τη φάση διότι επιχείρησε προσποίηση στο αμυντικό και όχι απευθείας τελείωμα.
  • Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με το γκολ του Μασούρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Βέλντε στο 71’ και σκόραρε δύο λεπτά αργότερα με τη βοήθεια της τύχης, αφού το αριστερό σουτ κόντραρε στο σώμα του Κορέα. Σημειώνεται ότι ο Έλληνας επιθετικός είχε να σκοράρει από το Φεβρουάριο στο εντός έδρας 4-0 με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Στον πάγκο βρισκόταν ο υπηρεσιακός Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (57’ Στάμενιτς), Ντόη, Έσε, Τσικίνιο (81’ Γιάρεμτσουκ), Ζέλσον, Βέλντε (71’ Μασούρας), Κωστούλας (46’ Ελ Κααμπί)

Τα στιγμιότυπα:


Δημοσίευση σχολίου