Έβαλε… δευτέρα και πάει στη διακοπή με το απόλυτο

Με σκορ 3-0 και εμφανώς βελτιωμένη εικόνα επικράτησε ο Ολυμπιακός της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 3η αγωνιστική της Super League. Ελ Κααμπί (41', 79’) και Ζέλσον (81’) τα τέρματα των ερυθρόλευκων, οι οποίοι άνοιξαν λογαριασμό για τη φετινή σεζόν.


  • Από το πρώτο εικοσάλεπτο φάνηκε πως οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκαν στο γήπεδο με εντελώς διαφορετική διάθεση από αυτή που παρουσίασαν στις πρώτες δύο αγωνιστικές με Βόλο (εκτός) και Καλλιθέα (εντός).
  • Σε αυτό το διάστημα έφτασαν μάλιστα τρεις φορές κοντά στο γκολ. Ο Κόστιτς βρέθηκε όμως σε πολύ καλή μέρα και απέκρουσε αρχικά την προσπάθεια του Βέλντε (6’) και στη συνέχεια (16’) αυτή του Ζέλσον, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής από εξαιρετική κάθετη του Τσικίνιο. Στο 11’ έχασε μεγάλη ευκαιρία και ο Ρόντινεϊ, ο οποίος όμως σημάδεψε άουτ επιχειρώντας σουτ με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής.
  • Η πρώτη αλλά μεγάλη στιγμή για τους Φθιώτες ήρθε στο 31’, όταν ο Ανδράδε «γέμισε» πίσω από το κέντρο και ο Φουρτάδο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων «χάλασε» μια ακόμη προσπάθεια του Ζέλσον, ο οποίος εκτέλεσε… άψυχα βρισκόμενος μπροστά από την αντίπαλη εστία.
  • Η Λαμία απείλησε ξανά στο 38’ με σουτ εκτός περιοχής από τον Πίκοφ. Όλα αυτά μέχρι το 41ο λεπτό, όταν η εκπληκτική... σαραντάρα μπαλιά του Τσικίνιο «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα. Ο Ελ Κααμπί την εκμεταλλεύτηκε με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά και έκανε τα πράγματα ευκολότερα εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου.
  • Η τελευταία ουσιαστική φάση της Λαμίας καταγράφηκσε στο 46’ με το διαγώνιο σουτ του Βλαχομήτρου που βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Τζολάκη. Από εκεί και στο εξής ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα το ματς και απείλησε για τον 2-0 με εξαιρετικό φαλτσαριστό του Βέλντε (61’), το οποίο δεν βρήκε στόχο για λίγο…
  • Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» το παιχνίδι στο 79’ ύστερα από υπέροχη επέλαση του Ρόντινεϊ και εκτέλεση του Ελ Κααμπί μέσα από τη μικρή περιοχή ενώ τρία λεπτά αργότερα (82’) ο Μαροκινός «σέρβιρε» το 0-3 στον Ζέλσον. Μια φάση που ξεκίνησε από βολέ του Τζολάκη και κερδισμένη κεφαλιά του Μασούρα.
  • Στα αξιοσημείωτα φυσικά και η επιστροφή του Κάρμο, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 54ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Πιρόλα. Ο Ιταλός στόπερ αισθάνθηκε ενόχληση και έγινε αναγκαστική αλλαγή.
  • Ο Μεντιλίμπαρ θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο να δουλέψει εν όψει της δύσκολης συνέχειας αφού μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Ταυτόχρονα αναμένονται άμεσες μεταγραφικές εξελίξεις, αφού την Τετάρτη (4/9) εκπνέει η προθεσμία για τη δήλωση των παικτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του Europa League.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Ρόντινεϊ (86’ Κοστίνια), Ορτέγκα, Πιρόλα (54’ Κάρμο), Ντόη, Έσε, Στάμενιτς (85’ Ντάνι Γκαρθία), Τσικίνιο, Ζέλσον, Βέλντε (76’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (85’ Γιάρεμτσουκ)

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου