2007: Ο Λεμονής θέλει Μόντριτς στον Ολυμπιακό αλλά…

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης.


Μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 2007. Ο Τάκης Λεμονής βρίσκεται στο τιμόνι του Ολυμπιακού και σε συνεργασία με τον τότε τεχνικό διευθυντή των Πειραιωτών, Ίλια Ίβιτς, ξεδιπλώνουν το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας που πέτυχε τα πρώτα διπλά της ιστορίας των ερυθρόλευκων στο Champions League απέναντι σε Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο.

Στο λιμάνι καταφθάνουν παίκτες όπως οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Κριστιάν Λεντέσμα, Λούα Λούα, Ραούλ Μπράβο και Παρασκευάς Άντζας (επιστροφή), με τον Έλληνα τεχνικό να «σκαλίζει» την αγορά της Κροατίας, ξεκινώντας μάλιστα από τον Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος αγωνίστηκε τελικά στα μέρη μας αλλά… με τα χρώματα του Παναθηναϊκού (2014-16).

Ο Πέτριτς ανήκε τότε στη Βασιλεία και η συμφωνία με τον Ολυμπιακό χάλασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο κόλπο της απόκτησής του μπήκε αιφνιδιαστικά η Ντόρτμουντ που τον έκανε δικό της με ένα ποσό κοντά στα 3.5 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια περίοδο ο 22χρονος Λούκα Μόντριτς αγωνιζόταν στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ και είχε ήδη αρχίσει να αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Κροατίας, με την οποία μετρά σήμερα 180 συμμετοχές.

Πέτριτς-Μόντριτς

Η εισήγηση του Λεμονή είναι ξεκάθαρη. Έχει φροντίσει μάλιστα να τον δει και από κοντά σε ένα Κροατία-Σκόπια (2-1) το Μάρτιο που προηγήθηκε. Τον συνάντησε μάλιστα στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή των Κροατών, για να «τρέξει» τις πρώτες επαφές τόσο με τον ίδιο όσο και με τον Πέτριτς. Από εκεί και έπειτα, τις διαπραγματεύσεις ανέλαβε ο Γιώργος Λούβαρης αλλά το τότε διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού δεν άκουσε αυτά που ήθελε από την άλλη άκρη της γραμμής:

«Είμαστε σε συζητήσεις με αρκετούς συλλόγους για τον Λούκα. Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί κι ένα ραντεβού στο Λονδίνο. Αν ενδιαφέρεστε θα πρέπει να κάνετε άμεσα μια προσφορά γιατί στην Αγγλία θα συζητήσουμε με την Τότεναμ για ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ».

Τελικά ο Μόντριτς έμεινε εκείνο το καλοκαίρι στην Ντινάμο αλλά έναν χρόνο αργότερα (2008) μετακόμισε όντως στην Τότεναμ έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Από το 2012 μέχρι σήμερα τιμά το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με 6 κατακτήσεις Champions League και τη Χρυσή Μπάλα του 2018 να κοσμεί το σαλόνι του.

Δημοσίευση σχολίου