Αντάμ Ουνάς: Στους κορυφαίους ντριμπλέρ των Τop-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τη σεζόν 2022-23

Ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος για προχωρήσει στην 11η μεταγραφή της σεζόν με την απόκτηση του Αντάμ Ουνάς.


Ο 27χρονος Γαλλοαλγερινός κινείται ελεύθερος στην αγορά, αφού αποδεσμεύτηκε τον Ιούλιο από τη γαλλική Λιλ μετά από διετή παρουσία και 44 επίσημες συμμετοχές (2 γκολ και 3 ασίστ). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει επίσης αγωνιστεί με τα χρώματα των Νάπολι, Κροτόνε, Κάλιαρι, Νις και Μπορντό ενώ είναι 28 φορές διεθνής με την εθνική Αλγερίας (5 γκολ), με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2019.

Το καλοκαίρι του 2016 ο αριστεροπόδαρος άσος άρχισε να ξεδιπλώνει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο με τα χρώματα της Μπορντό, σε σημείο που αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο. Έκτοτε η καριέρα του δεν πήρε την κατεύθυνση που όλοι περίμεναν, με τους συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς να παίζουν το ρόλο τους.


Ως ποδοσφαιριστής που αρέσκεται να παίζει με την μπάλα στα πόδια, δεν αποτελεί αξιόπιστη βοήθεια για τον μπακ που βρίσκεται στην πλάτη του. Το συγκεκριμένο παράπονο εξέφρασε άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις ο μέχρι πρότινος προπονητής του στη Λιλ και νυν της Μίλαν, Πάουλο Φονσέκα.

Το ταλέντο του είναι ωστόσο αδιαμφισβήτητο, με τον Κάρλο Αντσελότι να σχολιάζει τη σχέση του Ουνάς με τη «στρογγυλή θεά» την περίοδο που τον προπονούσε στη Νάπολι: «Ο Ουνάς μπορεί να κάνει ξεχωριστά πράγματα με την μπάλα. Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν κάτι από το τίποτα. Ο Αντάμ είναι ένας από αυτούς. Πρέπει να δουλέψει σκληρά γιατί είναι ικανός…»


Η ευχέρεια του στην ντρίμπα αποτυπώνεται άλλωστε και με αριθμούς, αφού τη σεζόν 2022-23 ήταν ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους ντριμπλέρ των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 5η θέση με 3.2 πετυχημένες προσπάθειες ανά 90λεπτο, με τη συγκεκριμένη μέτρηση να περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που κατέγραψαν μίνιμουμ 500 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ουνάς σημείωσε εκείνη τη σεζόν 1.066 στην Ligue 1 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο Αζεντίν Ουνάι. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αγωνιζόταν την περίοδο εκείνη στη γαλλική Ανζέ και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τρεις πετυχημένες ντρίμπλες ανά 90λεπτο.

Αναλυτικά:

Δημοσίευση σχολίου