Από το Μάρτιο και τη Μακάμπι χωρίς γκολ από στημένη φάση ο Ολυμπιακός

Στις 14 Μαρτίου και συγκεκριμένα στην «εξάρα» με την Μακάμπι Τελ Αβίβ γεύτηκαν οι Πειραιώτες για τελευταία φορά τη χαρά επίτευξης ενός τέρματος από στημένη φάση.


Οι μετέπειτα Κυπελλούχοι Ευρώπης έφτασαν εκείνη τη μέρα σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, αφού ταξίδεψαν στη Σερβία για να αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς για τη φάση των «16» του Conference League, έχοντας ηττηθεί στο Φάληρο με σκορ 1-4.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν ωστόσο να ανατρέψουν την κατάσταση με το ιστορικό 1-6, φτάνοντας εν τέλει ως την κατάκτηση της πρώτης διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης από ελληνική ομάδα.

Στο τρίτο λεπτό της παράτασης, ο Στέφαν Γιόβετιτς είχε πετύχει το 1-5 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός σε επίσημο ματς από στημένη φάση, εξαιρώντας φυσικά τα πέναλτι.

Έκτοτε έχουν ακολουθήσει 18 (!) αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι 5 στο Conference League απέναντι σε Φενέρμπαχτσε (2), Άστον Βίλα (2) και Φιορεντίνα (Τελικός). Οι υπόλοιπες 13 σημειώθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού πριν από τις 4 φετινές αγωνιστικές, είχαν προηγηθεί και τα 9 παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση των περυσινών πλέι-οφ.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει άμεσα το τεχνικό τιμ της ομάδας, αφού ειδικά σε περίπτωσεις σαν και αυτή της Κυριακής με τον Παναιτωλικό (0-0), τα στημένα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο «ξεκλείδωμα» της αντίπαλης άμυνας.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 1-6

Δημοσίευση σχολίου