Κατέρρευσε μέσα σε ένα εξάλεπτο

Με σκορ 2-0 ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από το Λιόν στο «Parc OL» για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League, με τους Πειραιώτες να δέχονται γκολ από τους Σερκί-Μπενραχμά μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (65’-71’).


  • Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τελικά την ομάδα με σύστημα 3-5-2. Ο Παναγιώτης Ρέτσος αγωνίστηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε επίσημο ματς, πλαισιώνοντας στο κέντρο της άμυνας τους Κάρμο-Πιρόλα ενώ από την αρχή ξεκίνησε και ο Γιάρεμτσουκ για να δώσει επιθετικές βοήθειες στον Ελ Κααμπί.
  • Στο πρώτο ημίχρονο το σχήμα έδειχνε να «βγαίνει» από τη στιγμή που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στην ανάπαυλα. Η μοναδική αλλά μεγάλη απειλή των Πειραιωτών ήρθε με το σουτ του Ρόντινεϊ που ανάγκασε τον Περί σε τρομερή επέμβαση (32’).
  • Μέχρι το 40’ ο Ολυμπιακός κινδύνευσε «ελεγχόμενα» αλλά από το 42ο μέχρι το 45ο λεπτό ήχησαν οι πρώτες «καμπάνες» με 3-4 απανωτές επιθέσεις. Ο Ρέτσος ανέκοψε με προβολή την προσπάθεια του Φοφανά, ο Πιρόλα το σουτ του Τολισό και ο Τζολάκης αυτό του Λακαζέτ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών!
  • Οι «λιονέ» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος. Ο Λακαζέτ είχε δοκάρι στο 48’ και η ευκαιρία του Ολυμπιακού να πάρει κεφάλι στο σκορ χάθηκε δύο λεπτά αργότερα (50’). Ο Γκαρθία βρήκε με ωραία κάθετη τον Ορτέγκα, αυτός γύρισε την μπάλα στον Γιάρεμτσουκ αλλά το πλασέ του Ουκρανού σταμάτησε πάνω στον… Ελ Κααμπί πριν καταλήξει στα δίχτυα!
  • Δέκα λεπτά αργότερα (60’) ο Μαροκινός δεν πρόλαβε τη σέντρα του Ρόντινεϊ με προβολή και κάπου εκεί άρχισε ο κατήφορος. Ο Τζολάκης κατέγραψε σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Τολισό από το μισό μέτρο (64’) και ένα λεπτό αργότερα είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από διαγώνια «βολίδα» του Σερκί.
  • Στο 70’ το «ψαλιδάκι» του Κωστούλα κατέληξε στο πάνω μέρος της εστίας και στον επόμενο… τόνο ο Μπενραχμά είχε γράψει το 2-0 ύστερα από ασίστ του Ζαχά. Αμφότεροι είχαν περάσει στο γήπεδο τέσσερα λεπτά νωρίτερα (67’).
  • Σε γενικές γραμμές, οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν ξανά έντονα προβλήματα δημιουργίας, με το δίδυμο Ελ Κααμπί-Γιάρεμυσουκ να μην λειτουργεί, καθώς πρόκειται για επιθετικούς που αρέσκονται να κινούνται στα ίδια μέτρα. Οι αλλαγές των Βέλντε-Γουίλιαν δεν πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο, αν και ο Βραζιλιάνος ενεπλάκη στο αυτογκόλ του Τσάλετα-Τσαρ που ορθώς ακυρώθηκε με τον ίδιο να ξεκινά την προσπάθεια και στη συνέχεια να σεντράρει από θέση οφσάιντ.
  • Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς από την εικόνα στο επιθετικό κομμάτι είναι η παρουσία του Κωστούλα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έγινε ο τρίτος νεότερος σε ηλικία που παίζει στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Μικρότεροί του μόνο ο Δημήτρης Πλέσσας και ο Κυριάκος Καλκιτανίδης στο Ολυμπιακός-Ζίλινα του μακρινού 1961.
  • Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα μπορεί να περάσει στο παρελθόν ως μια ήττα που ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Σε μια βδομάδα ωστόσο ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Μπράγκα (3/10), όπου ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τους πρώτους του βαθμούς στη διοργάνωση.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς:

Τζολάκης (Τ), Κάρμο, Πιρόλα (68’ Στάμενιτς), Ρέτσος (83’ Ντόη), Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Ντάνι Γκαρθία (68’ Γουίλιαν), Έσε, Τσικίνιο (83’ Βέλντε), Γιάρεμτσουκ (60’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Τα στιγμιότυπα:

Δημοσίευση σχολίου