Λιόν-Ολυμπιακός: Για το «restart» με τον αέρα του Conference League

Το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την περυσινή κατάκτηση του Conference League δίνει απόψε (22:00) ο Ολυμπιακός, ο οποίος δοκιμάζεται στο «Parc OL» απέναντι στη Λιόν για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League.


Χωρίς τους τραυματίες Μασούρα και Ζέλσον Μάρτινς ταξίδεψε η αποστολή των ερυθρόλευκων στη Γαλλία, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να υπολογίζει όμως για πρώτη φορά στη σεζόν τον Παναγιώτη Ρέτσο, καθώς και τους νεαρούς Μπακούλα, Μουζακίτη και Κωστούλα.

Ο Βάσκος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας να αντιμετωπίσει πρόβλημα… λειψανδρίας στη θέση των εξτρέμ, αφού μοναδικοί διαθέσιμοι είναι ο ανέτοιμος Γουίλιαν και ο Βέλντε. Για το λόγο αυτό ο προπονητής των Πειραιωτών σκέφτεται για πρώτη φορά τη χρησιμοποίηση τριάδας στην άμυνα με σύστημα 3-5-2.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η αρχική ενδεκάδα ενδέχεται να στελεχωθεί με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στα στόπερ τους Κάρμο, Πιρόλα και Ντόη. Ο Ορτέγκα θα έχει μπροστά του τον Βέλντε ενώ ο Ρόντινεϊ θα πάρει πάνω του όλη τη δεξιά πλευρά. Στο κέντρο θα χρησιμοποιηθούν οι Έσε, Τσικίνιο, Ολιβέρια και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.

Στην αντίπερα όχθη, οι «λιονέ» βρίσκονται... στα σχοινιά αφού το ξεκίνημα της σεζόν δεν είναι το ιδανικότερο. Το συγκρότημα του Πιερ Σαζ μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Ligue 1 ενώ προέρχεται από εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Μαρσέιγ (2-3).

Ριψοκίνδυνη οποιαδήποτε εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ένα σημείο που αξίζει ωστόσο ένα μικρό ποντάρισμα είναι να σκοράρει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Ο Μαροκινός μετρά τρία γκολ στα πέντε φετινά ματς ενώ προέρχεται από ένα ονειρικό φινάλε στην περυσινή ευρωπαϊκή σεζόν με έξι τέρματα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Conference League απέναντι σε Άστον Βίλα (5) και Φιορεντίνα (1) για τα ημιτελικά και τον τελικό της διοργάνωσης.

Η πρόταση της ημέρας:

Ελ Κααμπί-Να σκοράρει (2.85)

Δημοσίευση σχολίου