Μια ενδεκάδα ελεύθερων από το πάνω ράφι

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Οι σύλλογοι σε Ελλάδα και Ευρώπη κλείνουν σιγά σιγά τα ρόστερ. Για «πινελιές» της τελευταίας στιγμής υπάρχει ωστόσο η αγορά των ελεύθερων.


Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι ομάδες της Super League έχουν τη δυνατότητα να «ψωνίζουν» ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ομάδα, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ.

Παρακάτω παρουσιάζεται μια ενδεκάδα ελεύθερων σε σύστημα 4-3-3. Τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα ονόματα μεσουρανούσαν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λίγα χρόνια πριν. Αυτή τη στιγμή, είτε βρίσκονται σε αναζήτηση ενός τελευταίου συμβολαίου, είτε έμειναν στην απ’ έξω για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία τους.

Τερματοφύλακας: Κέιλορ Νάβας (37)


Τεράστια καριέρα με Λεβάντε, Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Ζεν Ζερμέν, τρεις κατακτήσεις Champions League και 116 συμμετοχές με την Εθνική της Κόστα Ρίκα. Το όνομά του ακούστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την Μόντσα.

Κεντρικός Αμυντικός: Ζέρχιο Ράμος (38)


Ένα εκ των κορυφαίων αμυντικών του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Απόλαυσε τις διακοπές του και πλέον αναζητά ποδοσφαιρική στέγη, με τη Σαουδική Αραβία να μοιάζει ένας πιθανός προορισμός.

Κεντρικός Αμυντικός: Ζοέλ Μάτιπ (33)


Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ έμεινε χωρίς ομάδα κυρίως λόγω προβλημάτων που αφορούν τη φυσική του κατάσταση. Ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Δεξί Μπακ: Σερζ Οριέ (31)


Μετά την Τότεναμ δεν κατάφερε να «στεριώσει» σε Βιγιαρεάλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Γαλατάσαραϊ. Ψάχνει μεταγραφή στη Γαλλία για να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο.

Αριστερό Μπακ: Μπράντον Γουίλιαμς (24)


Προϊόν της ακαδημίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μοιάζει πιθανή η επιστροφή του στην Ίπσουιτς, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός της περυσινή σεζόν.

Αμυντικό Χαφ: Αντριέν Ραμπιό (29)


Βασικό στέλεχος της Γαλλίας που συμμετείχε στο φετινό Euro και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Πέρυσι αγωνιζόταν στη Γιουβέντους και αυτή τη στιγμή είναι η Μαρσέιγ αυτή που εκφράζει ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Κεντρικό Χαφ: Μίραλεμ Πιάνιτς (34)


Ο πρώην άσος των Λυών, Ρόμα, Γιουβέντους, Μπεσίκτας και Μπαρτσελόνα έκανε μια βόλτα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για χάρη της Αλ Σάρζα και πλέον θέλει να επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο.

Επιτελικός Μέσος: Ντέλε Άλι (28)


Έχει μείνει ελεύθερος από την Έβερτον, αν και προπονείται μέχρι σήμερα με τα «ζαχαρωτά» για να διατηρήσει τη φόρμα του. Δεν αποκλείεται εν τέλει να ανανεώσει στην ομάδα του Λίβερπουλ, παρά το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από το Φεβρουάριο του 2023.

Δεξί Εξτρέμ: Ραφίνια (31)


Αδερφός του Τιάγκο Αλκάνταρα και δύο φορές διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας. Έχει πίσω του μια καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Θέλτα, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αλ-Αράμπι. Η «βόλτα» στο Κατάρ έχει δυσκολέψει την εύρεση νέου συμβολαίου.

Αριστερό Εξτρέμ: Ιβάν Πέρισιτς (35)


Μετά από μια σημαντική καριέρα, ο Κροάτης διεθνής επέστρεψε πέρυσι στην πατρίδα του για λογαριασμό της Χάιντουκ Σπλιτ. Το όνομά του ακούγεται για την Μπαρτσελόνα λόγω της εκτίμησης που τρέφει για τον ίδιο ο προπονητής των Καταλανών, Χάνσι Φλικ, με τον οποίο συνεργάστηκαν στην Μπάγερν το 2020 και κατέκτησαν το Champions League.

Σέντερ Φορ: Ουισάμ Μπεν Γιεντέρ (34)


Αγωνιζόταν στη Μονακό από το 2019, όταν η Σεβίλλη τον είχε παραχωρήσει έναντι του ποσού των 40 εκ. ευρώ. Προέρχεται από μια σεζόν 20 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γαλλίας. Αποτελεί σοβαρή επιλογή για όποια ομάδα ψάχνει φορ παρά τα 34 χρόνια του.

Δημοσίευση σχολίου